Xiaomi Mi Band 5 Fiyatı Sızdı – Daha Ucuz Olacak!

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 5 resmi olarak duyurusu yapılacak bir bileklik oldu. Artık kesin olarak bu bilekliğin çıkış yapacağını biliyoruz. Parça parça olsa da özellikler konusunda da bilgiler alıyoruz. Akıllı bilekliğin iki farklı versiyon olarak satışa sunulacağı da son bilgi olmuştu.

Mi Band ismiyle gelecek bir versiyon olacak ve Smart takısını alan ikinci bir versiyon daha olacak. Smart modeli bir yana ama ana model için daha fazla bilgi paylaşılıyor. Bu bilgilerden birisi de fiyat bilgisi oldu.

Xiaomi Mi Band 5 Fiyatı Çok Yükselmeyecek

Yeni bileklik için fiyatın çok yükselmeyeceği ve 28 dolar olacağı iddia edildi. 28 dolar satış fiyatının çok yüksek olmadığı bir gerçek. Bir önceki versiyonda akıllı bilekliğin 24 dolar gibi bir fiyatla satışa çıktığını bilmekteyiz.

Özellik olarak arada ciddi farklar olacak. Tasarım ile bu farklar desteklenecek. Belki sensörler kısmında da yenilikler yapılacak. Gelecek değişimler sadece 4 dolarlık bir fark oluşturacak olursa, bu bileklik gerçekten çok yüksek miktarda satışa ulaşabilir.

28 dolar fiyatın dışında bazı kaynaklarda daha yüksek fiyat aralığının olacağı da iddia ediliyor. Ortak kanaat ise toplamda 40 doları geçmeyecek bir satış fiyatının olacağı yönünde. Bu rakam bile satışların yüksek seyretmesi demek.

Bunu da Okuyun: Televizyonlar Bayram Edecek – Xiaomi Mi TV Stick Resmileşti

Farkın ortaya çıkacağı model ise Smart modeli olacak. Amazon Alexa sanal asistan desteği ve bazı özelleştirmeler Smart serisinin fiyatının iki katına kadar daha yüksek olmasına neden olabilir. İki modelinde tüm pazarlarda satışa çıkması olası.

Kişisel görüşüm Smart modelinin daha çok tercih edileceği yönünde. Sanal asistanın dil desteğinin geniş olduğunu da hesaba kattığımız zaman, Avrupa’da bu modeller çok daha fazla satacaktır. Ülkemiz için durum biraz daha farklı olacak çünkü Alexa desteği tam olarak kullanılamayacak. Yine güncellemeler ve belki de Google Asistan desteği gerekiyor. Xiaomi ile Google’ın ortak bir çalışma yapması ise çok uzak değil.