Xiaomi, Araçlarda Kullanılabilecek Kablosuz Şarj Cihazını Duyurdu

Xiaomi

Xiaomi, araçlarda kullanılabilecek ve çok kullanışlı olan yeni bir cihaz için tanıtım yaptı. Akıllı telefonunuzu kablosuz olarak şarj etmenizi sağlayan yeni cihaz, portatif bir yapıya sahip ve sürüş sırasında telefonunuzu sabit tutmak için kelepçelere sahip.

Xiaomi Yeni Şarj Cihazının Özellikleri

Kablosuz şarj cihazının 10W şarj yapabildiği açıklanan bilgiler arasında. 10W çok hızlı bir şarj imkanı sunmuyor olsa da standart değerde şarj yapabilmek mümkün oluyor. Şarj performansı çok düşük değil. Çok yüksekte değil. Standartlar yakalanmış.

Evresel şarj destekli modelde sadece Xiaomi akıllı telefonlarını şarj etmiyorsunuz. Kablosuz şarjı destekleyen Samsung modelleri de yine kablosuz şarj destekli olan Apple telefonları da dahil olmak üzere birçok cihaz şarj edilebiliyor.

Burada önemli olan telefonunuzun kablosuz şarj destekli olması. Maksimum olarak 10W değerinde şarj yapılabiliyor ama telefonunuzun sağladığı desteğe göre 5-6W değerlerini de görebiliyorsunuz. Maksimum ulaşacağınız değer 10W.

Bunu da Okuyun: Redmi 10X Özellikleri Tek Tek Açıklanıyor

Xiaomi araç için kablosuz şarj cihazının son avantajı da cam yüzeyi. Telefona temas eden yüzey için cam tercihi yapılmış. Cam ısının daha iyi yayılmasını sağlıyor ve daha kolay atılmasını sağlıyor. Böylece şarj sırasında telefonun aşırı ısınması sorunu yaşamıyorsunuz. Isınması miktarının az olması, telefonun şarj performansının da yüksek olmasını sağlamakta.

Araçlarda şarj konusunda güzel bir yardımcı olacağını anladığımız yeni cihazın fiyatı da uygun. Satış fiyatı evrensel pazarda 18 dolar civarında. Satış yapılacak bölgeler için bir açıklama yok.