Xiaomi, 360 Derece Dönebilen Kameralı Telefon Geliştiriyor

Xiaomi

Xiaomi 1 yıldır kapaklı ve dikine doğru katlanan sürpriz bir telefon için patent alıyor. Birkaç defa patent belgelerini sizle paylaşmış ve tasarımlar üzerine konuşmuştuk. Fakat bir kere ile sınırlı bir çalışma değil. Farklı tasarım patent çalışmaları geliyor.

Bugün yeni bir patent daha alındı. Yine çok farklı bir tasarım kullanılacak bir akıllı telefon geleceği de ortaya çıkmış oldu. 360 derece dönebilen bir kamera sisteminin bulunacağı bir telefonu gösteren patentler, sektöre yeni bir soluk geleceğinin kanıtı.

Xiaomi Arkaya Dönebilen 4 Kamera Kullanacak

Telefonda direkt göze çarpan bölüm, ekran üzeri kamera modülü bölümü olacak. Büyük bir kamera modülü alanı var ve bu alanda 4 adet kamera bulunacak. Kamera modülü hareketli olacak. Çevirdiğiniz zaman 4 arka kameraya sahip olacaksınız. Yine çevirdiğiniz zaman tüm kameraları önde kullanacaksınız.

Böyle bir akıllı telefon var mı araştırmak lazım ama bilindik bir markaya ait böyle bir cihaz olmadığını garanti edebilirim. Türünün son örneği bir akıllı telefon gelecek.

Kamera modülü telefonun benzersiz olmasına büyük bir artı katacak ama tek başına değil. Standart modellerden farklı olarak katlanabilir yapı bulunacak. Telefon tam orta kısımdan katlanabilecek.

Dikey katlanabilir olması da kapaklı telefonlara atıfta bulunulması anlamına geliyor. Telefonu katladığınız zaman kapağı kapatmış gibi olacaksınız fakat kamera modülü hala hareket ettirilmeye devam edecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Araçlarda Kullanılabilecek Kablosuz Şarj Cihazını Duyurdu

Bu da kameraları kontrol etmek için bir kontrol ekranının kullanılabileceğini işaret ediyor. Modelin adı belli değil ama 48 farklı patent görselinin olması, Xiaomi’nin bu telefon üzerinde kesin kararlı olduğuna işaret. Telefonun geliştirilmesine kesin karar verilirse, daha çok görsel gelecektir. Sadece patent görselleri ile sınırlı kalmaz.