Xiaomi 2020 Yılı İlk Çeyrek Verileri Açıklandı – Büyüme Devam Ediyor

Xiaomi 3 1

2020 yılının ilk çeyreği, teknoloji firmaları için zorlayıcı oldu. Covid – 19 başlıca etken oldu. Xiaomi bu kötü gidişattan etkilenenler arasında. Biz böyle düşünüyorduk. 2020 ilk çeyrek dökümünü yayınlayan Xiaomi, bizlere durumun böyle olmadığını özetledi.

Xiaomi Gelirleri Değişti – Artı Yönde mi? Yoksak Eksi Yönde mi?

Akıllı telefon en büyük gelir kapılarından biri. Listede büyüme gösteren kanalların başında da akıllı telefon var. Yıllık %4.7’lik artış yaşayan firma, sıralamada dördüncü sıraya yerleşmiş durumda. %11.1’lik oran ise genel oran.

Bu orana ulaşmak kolay değil. Bu oran için satış rakamı 29.2 milyon civarlarında. Sadece 5G telefonlar değerlendirildiğinde oran %25,9.

Akıllı telefonu takip eden Bluetooth kulaklık oldu. Yıllık bazda değerlendirildiği zaman sıkı durun %619.6 büyüme yaşandı. Rekor mu desem, beklenen oranlar mı desem bilemedim. Kulaklıklar sizi şaşırttı mı? O zaman devam.

İkinci büyüme akıllı bilekliklerde. Akıllı bileklik satışları %56 oranında büyümüş. Akıllı süpürgelerde oran %40. Elektrikli scooter için oran %40.7.

Bunu da Okuyun: 5G Destekli Televizyon Viomi 21Face Tanıtıldı

Akıllı TV ürünleri için sevkiyatlarda da bir artış var. 2.7 milyon adet sevkiyat sağlanan akıllı televizyonlarda Xiaomi dünyanın ilk beşi içerisinde yer almayı başardı.

Bu satışlar ve büyüme oranı toplamda Xiaomi Grubunun %13,6 gelir artışı yakalamasını ve gelirlerin 49.7 milyar yuan’a ulaşmasını sağladı. Net kâr oranı ise %10.6 arttı ve 2.3 milyar yuan’a ulaştı.

Oranları anlattık ama bir sözle söyleyelim. Xiaomi büyüdü de büyüdü. Satışlar yükseldikçe pazarda büyüme yaşandı. Akıllı telefonların satışında zaten yükselme bekliyorduk ama birkaç farklı kategoride rekor yükselmeler var. Bazı oranlar beni gerçekten çok şaşırttı.