Televizyonları Akıllı TV’ye Çeviren Xiaomi Mi TV Stick Geliyor

Xiaomi Mi TV Stick 3

Yabancı kaynaklı bir e-ticaret sitesi, Xiaomi’nin yeni ürününün ortaya çıkmasını sağladı. Xiaomi Mi TV Stick ismi ile listelenen ürünün özellikleri için yeni bilgiler ve fiyat detayları da yine aynı sitede.

Nasıl sistem özelliklerinin olacağı konusunda bilgilerimiz var ama önce Mi TV Stick ne iş için kullanılacak bir cihaz bunu incelemek gerek. Mi Box serisini biliyoruz. Apple TV gibi akıllı TV kutusu.

Xiaomi Mi TV Stick biraz daha mini boyutları olan ve televizyonu yine bir akıllı televizyona çeviren bir ürün. Büyük bir USB bellek boyutunda olan cihazı, televizyona takıyorsunuz ve artık akıllı TV özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz.

Android Üzerine Kurulu Xiaomi Mi TV Stick

Cihazın işletim sistemi Android üzerine kurulu. Tanıtım yapılmadığı için kesin değil ama sitede listelenen bilgilerde işletim sistemi Android TV Pie olarak görülüyor. Güncellemeler de gelecektir.

İşletim sistemini bir kenara bırakın. İşlemci olarak 4 çekirdekli bir Amlogic S905 işlemcisi kullanılacak. Bu işlemciyi nereden tanıyoruz, Mi Box S ürününden tanıyoruz. Daha önce kullanılan ve başarılı olan bir işlemci.

Akıllı TV ürünü için yeterli bir işlemci. RAM seçimi hem işlemciyi destekleyecek hem de daralma olmayacak şekilde 2 GB.

Kurulu Netflix desteği, 4K HDR desteği ve sanal asistan desteği ile Mi TV Stick çok tercih edilecek ürünlerden biri olacak gibi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi GF Joint Kredi Kartı Duyuruldu

Ama tanıtımı göremedik. Fiyat 80 dolar ve özellikler listelenmiş durumda fakat tanıtım tarihi ya da tanıtıma işaret eden bir bilgi hala yok. Bunun için özel bir etkinliğin olması pek olası değil. Resmi sitede özellikler açıklanacak ve fiyatlar ortaya çıkacaktır.