Televizyonlar Bayram Edecek – Xiaomi Mi TV Stick Resmileşti

Xiaomi Mi TV Stick

Xiaomi Mi TV Stick sayesinde artık akıllı TV almanıza gerek kalmayacak. Çünkü yeni cihazla beraber standart televizyonları akıllı televizyonlara dönüştürebileceksiniz. Birkaç hafta kadar önce ilk bilgileri sızan yeni cihazın haberini sizlerle paylaşmıştık.

Cihaz bir satış sitesinde ortaya çıkmıştı ama resmiyet kazanmamıştı. Yani sızıntı seviyesinde kalmıştı. Bu konuda güzel haberi vermek istiyorum. Resmi YouTube kanalı üzerinden paylaşılan bazı sunum görselleri ile yeni Xiaomi Mi TV Stick resmiyet kazandı. USB şeklinde bir tasarımla televizyonunuzu akıllı TV ürününe çevirecek olan cihaz için güzel bir de sürpriz ortaya çıktı.

Xiaomi Mi TV Stick Akıllı Kumanda ile Gelecek

Sürprizi hemen açıklamış gibi olduk ama sizi daha da meraklandırmayalım. Evet. Yeni videoda Stick yanında bir de akıllı kumanda olacağı görülüyor. Kumandanın üzerinde tuşlardan, TV servisleri hakkında daha fazla bilgi alma şansı da bulduk.

Kumandanın üzerine baktığımız zaman, Amazon Prime Video ve Netflix kısayollarının olduğunu anlıyoruz. Benim dikkatimi çeken burası olmadı. Bunlar zaten akıllı televizyonların kumandasında da olan özellikler. Benim dikkatimi çeken kısım Google Asistan düğmesi oldu.

Kapatma butonunun hemen altında Google Asistan tuşu yer alıyor. Sesli komut ile televizyonunuzu kontrol etmenizi sağlayacak bir düzenleme. Sanal asistan desteği çok önemli bir artı.

Teknik Özellikleri Hatırlayalım

Satış sayfasının sızmasıyla beraber paylaştığımız yazımızda yeni cihaz için donanımsal bilgileri vermiştik. Yine kısa kısa yazmak istiyorum.

Xiaomi Mi TV Stick, Mi Box S kutusunun işlemcisini kullanacak. Amlogic S905 işlemci gücünü Mali G31 grafik birimi ile bütünleştirecek.

Bunu da Okuyun: Televizyonları Akıllı TV’ye Çeviren Xiaomi Mi TV Stick Geliyor

2 GB RAM ve 8 GB depolama alanı ise akıcı bir performans için yeter diye düşünüyoruz. İşlemciye düşen rol burada çok önemli olacak. Tüm bu sistemle 4K HDR desteğini sunmayı da başaran yeni TV ürünü, 80 dolardan satışa çıkacak.

YouTube üzerinden resmi sunum görsellerinin sızması gösteriyor ki tanıtım an meselesi. Dileriz bu güzel TV ürünü ülkemizde de satışa çıkar.