Redmi’nin Yeni Telefonu Redmi Note 10 Sızdı

Redmi Note 10

15 Mayıs itibariyle Redmi Note 9 serisinin yeni akıllı telefonları ülkemizde tanıtıldı. Tanıtım önemliydi çünkü Türkiye fiyatları açıklandı. Redmi 9 ile henüz yeni tanıştık ve hatta bazı modeller için ülkemizde 25 Mayıs tarihinde satışlar başlayacak. Bu Redmi Note 10 için bilgilerin gelmesini engelleyecek bir durum olmadı.

TENAA ve sertifikalarda ortaya çıkan yeni telefon Redmi Note 10 için çok önemli detaylar belli oldu. Telefonların kullanacağı işlemci, tasarım ve ekran özellikleri konusunda artık çok daha fazla şey biliyoruz.

Redmi Note 10 Seriye Renk Katacak

Telefonun içerisinde MediaTek Dimensity 820 işlemcisi bulunacak. Yeni işlemciler Snapdragon rakiplerine göre daha uygun fiyatlı ama yine de önemli özelliklere sahip.

MediaTek işlemci tek seçim ama RAM olarak daha farklı seçimler yapmak mümkün olacak. Note 9 modellerinde bu yönde çok fazla bilgi elde etmiştik. Farklı RAM kapasiteleri ile beraber telefonlar farklı fiyatlarla satışa çıkmıştı. Aynısı Note 10 için de geçerli olacak.

Telefonda 6 GB RAM ve 8 GB RAM miktarı bulunacak. 8 GB RAM kullanan versiyonun üst segment rakiplerine göz kırpması ama orta ile üst segment arasında konumlanması olası.

Yeni modelin değişen özelliklerinin başında ise ekran yer alacak. Serinin satışta olan telefonlarında LCD ekran kullanılıyor. LCD ekran, ne kadar iyi özelliklerle kullanılırsa kullanılsın görüntü kalitesi OLED ekranlara göre biraz daha düşük kalıyor. Redmi Note 10 bu sorunu çözecek. Telefonda OLED ekrana geçilecek.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9S Türkiye Fiyatı Ve Satış Tarihi

6.57 inç büyük ekran, 1080 X 2400 piksel çözünürlük değerini kullanacak. 1080 X 2400 piksel değeri ve OLED ekranın ne kadar başarılı sonuçlar çıkaracağını telefon geldiğinde göreceğiz. LCD ekranda iyi kötü bir başarı elde edilmişti. Aynı başarı, belki daha da fazlası OLED ekranlar ile sağlanabilir.

Eski tasarıma çok benzer bir tasarım ve benzer bir bütçe ile satışa çıkacak olan Note 10 telefonunun kesin tanıtım tarihi belli değil. İnanması zor olsa da bu detayların ve görsellerin sızmış olması, telefonun çok yakında tanıtılabileceğini işaret ediyor.