Redmi Note 9 Tanıtıldı – Nasıl Bir Telefon Geldi?

Redmi Note 9

Redmi, düşük bütçeli akıllı telefonlar ile pazara girmiş sonrasında çıtayı yükseltmiş olan bir marka. Redmi Note 9 çıtanın yükseldiği noktada gelinen son kısım. Bir devam akıllı telefonu niteliğinde olan Note 9 seriye yeni soluk gelmesini sağladı.

Redmi Note 9 Tasarım ve Donanım Özellikleri

Note 8’in devamı diyebileceğimiz telefon, LCD ekran kullanıyor. Daha önce sunulan modelde ekran altı parmak izi sensörü vardı ancak bu modelde yok. Parmak izi yine arkaya taşındı. 6.53 inç ekran boyutunda 2340 X 1080 piksel çözünürlük var ve 450 nit parlaklıklığa ulaşılmış.

İşlemci seçiminde bu kez bir farklılık var. Note 8 akıllı telefonunda işlemci olarak Qualcomm’un Snapdragon serisinden Snapdragon 665 işlemcisi kullanılmıştı. Farklı seri bir Snapdragon işlemci kullanılmadı.

MediaTek işlemcisine geçiş yapıldı. MediaTek Helio G85 işlemcisini kullanan telefonun, performans değerinin yükseldiği açıklandı. Tanıtım sırasında marka bunun için bir karşılaştırma yayınladı. AnTuTu Bencmark testlerinde Snapdragon 66 işlemcilerinin 169,585 puan aldığı duyuruldu.

Aynı test içerisinde MediaTek Helio G85 işlemcisi ise 205,946 puan aldı. Puan olarak arada ciddi bir fark oluştuğu ve yeni telefonun daha önde olduğu net. Tabii ki performans artışının sağlanmasında sadece 12 nm üretim sürecinden geçen işlemcilerin rolü yok. 4 GB RAM kullanılması da performans artışı yaşanması noktasında önemli bir artı olmuş.

Sadece ekran ve donanım özelliklerini aktarmayacağız. Kamera özelliklerini de ele alacağız. Ana kamera 48 MP f/1.79 diyafram açıklığı değerine sahip. İkinci kamera 8 MP ultra geniş açı kamerası. Bu kameraya eşlik eden 2 MP derinlik algısı kamerası ve 2 MP makro kamerası var. Toplamda 4 arka kamera ve ekranda yerleştirilmiş 13 MP tek öne kamera kullanılmış.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Note 10 Lite Tanıtıldı! Nasıl Özellikler Var?

Xiaomi markasının kendi adıyla sunduğu Mi 10 Lite versiyonunda olduğu gibi batarya için de oldukça iyi bir değer sunulmuş. 5020 mAh bataryası ise Redmi Note 9, 18W hızlı şarj destekliyor.

Fiyatlarda Durum Ne?

Telefonda iki versiyon var. Bir versiyonda 3 GB RAM bulunuyor. Bu ana modelde 199 dolar fiyat var. İkinci seçenek ise 4 GB RAM kullanılan seçenek. Bunun fiyatı da 249 dolar.