Redmi Note 8 Pro Android 10 Güncellemesi Aldı

Redmi Note 8 Pro

MIUI 12 güncellemeleri ardı ardına yayınlanmaya başladı. Toplamda 6 model için yeni arayüz sunulurken, bazı eski telefonlara da Android 10 güncellemeleri eklenmeye devam ediyor. Son güncelleme Redmi Note 8 Pro için geçerli oldu.

Biraz kafanız karışabilir. Redmi Note 8 Pro, MIUI 11 güncellemesini almıştı. MIUI 11 güncellemesi gelmişti ama Android 9 işletim sistemi üzerine gelmişti. Halbuki MIUI 11 Android 10 tabanında geliştirilen bir güncelleme.

Redmi Note 8 Pro Android 10 Güvenlik Yamalarını da Getirdi

Android 10 güncellemesinin yayınlanmış olması önemli. Artık MIUI 11 özellikleri de tam olarak kullanılabilecek. Kararlı sürüm olarak yayınlanan yeni güncelleme Mayıs 2020 Android güvenlik yamalarını da telefonlara dahil etmiş oldu.

Bir yandan Android güvenlik yamaları kullanıma girdi bir yandan sistem güvenlik adına güncellendi. Performans güncellemelerinin de yapıldığı yeni sürümün, tüm Note 8 Pro modellerine ulaşması biraz zaman alacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, 3 Model Için MIUI 12 Kararlı Sürümü Yayınladı

Güncelleme Avrupa’daki tüm cihazlara geldi ama OTA üzerinden dağıtım yapılıyor. Aynı anda bütün telefonların güncellemeyi alması pek olası değil. Farklı markalarda da aynı şey geçerli sadece Xiaomi ya da Redmi’ye ait bir durum değil.

MIUI 12 sürüm güncellemesi ise Redmi Note 8 Pro için kesin olmayan bir durum. Güncellemenin geleceği biliniyor ama zaman konusunda tıpkı Android 10 güncellemesinde olduğu gibi bir sarkma yaşanabilir. Haziran ayı için gelecek modeller için önceden güncelleme yayınlandı. Tam tersi erken güncelleme alması beklenen telefonlarda geç güncelleme alabiliyor.