Redmi K30i İsimli Yeni Bir Telefon Geliyor

Redmi K30i

Redmi, Xiaomi kadar ün kazanmaya başladı. Ana markanın önüne geçen ve ana markadan çok konuşulan bazı telefonlar var. Bu durum daha fazla gündeme gelecek gibi. Redmi atakları devam edecek. Hedefte olan telefon Redmi K30i akıllı telefonu.

Çok daha fazla anlam taşımasını beklediğimiz yeni telefonda marka açısından da önemli ilklere imza atılacak. Bu telefonun piyasadaki en ucuz 5G destekli akıllı telefon olacağı söyleniyor. Üstelik bir sürprizin de haberini verelim.

Redmi telefonları genelde Çin içerisinde satışa çıkıyor. Ya da şöyle bir durum oluyor, telefon Çin içerisinde satışa çıkıyor ve ya Avrupa’ya hiç gelmiyor ya da gelse bile Avrupa’ya çok daha geç geliyor. K30i bunu değiştirecek.

Redmi K30i sadece Çin sınırları içerisinde kalmayacak. Sonunda beklediğimiz olacak ve tanıtımla beraber Çin sınırları aşılacak.

Redmi K30i Kamera Özellikleri de Belli Olmuş Olabilir

5G desteği ve Çin sınırlarının aşılması yeterli mi? Yetmez. Sızıntılarda özellikler için de bilgiler var. Telefon Picasso olarak kod adı alacak. Kameralar daha iyi ve daha net çekim sağlayacak yazılım desteği alacak.

Redmi K30i diğer Redmi telefonlarında yer alan 64 MP kamerayı kullanmayacak. 64 MP kamera yerine çok sayıda 48 MP kamera kullanılacak. Çok sayıda dedik ama 6-7 arka kamera düşünmeyin. Sızan kodlara göre 4 arka kamera bize yetecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Mi MIX için Sosyal Medya Hesabı Açtı

Daha doğrusu 4 arka kamera ile yetineceğiz. Ne diyelim ki gelsin görelim demek kalıyor. İşlemciler, ekran boyutu, tasarım ve diğer bilgileri bilemiyoruz çünkü.

Ben şuraya takıldım. 5G destekli Redmi telefonu ve K serisi Çin dışında doğrudan satılacak. Diğer markalar bu işe sinirlenecektir. Ülkemizde de 5G destekli Redmi K30i modeli satışa çıkabilir.