Redmi K30i 5G Duyuruldu – Özellikleri ve Fiyatı

Redmi K30i 5G 3

Ne zaman resmi tanıtımı yapılacağı merak edilen Redmi K30i 5G telefonu için merak edilen an geldi. Yarın yapılacak olan etkinlik öncesinde K30i 5G telefonu tanıtıldı. Sessiz bir tanıtım oldu ama telefonun özellikleri hiç kötü değil.

Tanıtım sessiz yapılmış olsa da telefon sessizliği bozacak bir model. Hem 5G desteğinin olması, hem ekranı gibi artıları olan telefonun derinlerine inelim.

Redmi K30i 5G Yeni Tasarımla Gelmedi

Telefonda tasarıma çok uzun metinle boyunca yer vermek isterdim ama böyle yapmayacağım. 🙂 Çünkü tasarım sürpriz değil, yeni değil. Serinin tasarımı devam. Arkada yuvarlak kamera bölümü, önde ekrana gömülü kameralar. Resmi gördüğünüz zaman siz de anlayacaksınız bir değişiklik yok.

Bunu da Okuyun: Yeni RedmiBook İşlemcisi Kesinleşti – Yeni Modlar Geliyor

Redmi K30i 5G Özellikleri

Orta seviye akıllı telefonlarda bir seviye üst olan K30i, tam olarak üst segment içerisine de girmiyor. 5G destekli Snapdragon 730G işlemcisi telefonun üst seviyeye yakın bir konumda olmasını sağlamış.

RAM çok yüksek değil. Son seri telefonlar için çok yüksek değil. Sık sık görmeye başladığımız değer 6 GB RAM. Bu RAM seviyesinde en sık kullanılan depolama alanı 128 GB depolama alanı Redmi K30i 5G için de değişmiyor.

İşlemci ve RAM sıradan gelebilir ama ekran öyle değil. Ekranda 6.67 inç IPS LCD var. 1080 X 2400 piksel çözünürlüğü olan ekran 120 Hz yenileme hızı gibi iddialı bir yenileme hızı değerinde. Telefonda oyun oynamayı sevenlerdenseniz, bu değer gerçekten hoşunuza gidecek.

Ekran dedik. İşlemci ve RAM dedik. Ne kaldı? Kameralar kaldı. Arkada 3 kamerası olan telefon 48 MP ana kamerası ile yüksek çekim performansı sunuyor. Ek olarak 8 MP ikinci kamera ve 5 MP makro çekim kamerası tercihi yapılmış.

Ön kameralar sizi daha çok memnun edecek. Önde ekrana gömülü 20 MP ve 2 MP çift kamera var ve selfie çekimleri için gerçekten iyi bir performans elde ediliyor.

Telefon hakkında söyleyeceklerim bitmedi. Pil ve arayüzü sona bıraktım. Redmi K30i 5G, hızlı şarj desteği olan 4500 mAh pile ve Android 10 üzerinde MIUI 11 arayüzüne sahip. MIUI 12 alacak mı? Tabii ki. Redmi K30i 5G fiyatı ise 280 dolar.