Redmi K30 Racing Edition Yeni İşlemci ile Tanıtıldı

Redmi K30 Racing Edition 3

Redmi K30 çok sevildi. Değerlendirme listelerinde kendi sınıfı için en iyi telefonlar arasında yer alan model için markanın çalışmaları da devam ediyor. Telefon tutunca yeni modellerin gelmesine de karar verildi. İlk gelen yeni versiyon ise Redmi K30 Racing Edition oldu.

Sadece Redmi K30 için değil, Android akıllı telefonlar için de bu model çok önemli. Qualcomm’un çok önemli bir işlemcisi Redmi K30 Racing Edition modelinde kullanıldı. Hepsinden söz edeceğiz. Acele etmeden başlayalım.

Redmi K30 Racing Edition Tasarımı Değişti mi?

İşlemcilere geçeceğiz ama önce tasarım. Çok değişik bir tasarım gelmesi aslında. Ana telefonun tasarımını yansıtan çizgiler var. Arka kısımda daire şeklinde bir kamera bölümü ve içerisine kameralar, ön kısımda ise ekrana gömülü çift kamera. Soranlara söyleyelim, bu tasarım değişiklik göstermedi.

Ana modeli bilenler tasarımı doğrudan hatırlayacaktır. Değişen kısım teknik özelliklerde. O zaman biz de teknik özelliklere geçelim.

Bunu da Okuyun: Poco F2 Pro Beklenen Özellikler Ve Resmi Tanıtım Tarihi

Redmi K30 Racing Edition Teknik Özellikler

Telefonda bir ilk olan Snapdragon 768G işlemcisi kullanılıyor. İlk defa bu işlemciyi kullanan akıllı telefon, performans olarak aynı segment telefonların önüne geçmeyi başarıyor. Yine geçtiğimiz aylarda tanıtılan Snapdragon 765G serisi işlemciler 2.4 GHz hız ile çalışmaktaydı. Yeni işlemciler ise 0.4 GHz daha yüksek performans gösteriyor.

2.8 GHz gibi amiral gemisi serilerini aratmayan bir performans değeri elde edilmiş. 5G destekli yeni işlemcinin performansı yüksek orası kesin. Ama RAM kısmında da desteklenmiş bir model var. RAM kısmında 6 ve 8 GB olmak üzere iki seçenek var. Hangisini seçeceği kullanıcılara kalmış.

Doğrudan işlemcilere daldık ama ekranı unutmayalım. Redmi K30 Racing Edition, 6.67 inç ekran boyutuna sahip. IPS LCD ekranda 120 Hz yenileme hızı ve FHD+ çözünürlük değeri dikkat çeken detaylar.

Sadece işlemci değil, ekran konusunda da yenilenmiş telefon. Ekran, işlemci derken paylaşmak istediğim son detay arka kameralar. 64 MP ana kamera, 8 MP ikinci kamera, 5 MP üçüncü kamera ve 2 MP dördüncü kamera var. Önde de 20 MP ve 2 MP çift kamera var. Yani toplamda 6 kamera var.

4500 mAh batarya, çift SIM desteği gibi artılarla Redmi K30 Racing Edition telefonunda yok yok. Peki, bu özellikler için istenen fiyat nasıl? Yüksek değil. 282 dolar.