Redmi 9, Sertifikası Sonrası Resmi Sitede Görüntülendi

Redmi 9 1

Redmi Note 9 tanıtılalı daha birkaç hafta oldu. Telefon özellikleri ile bir hayli ilgi topladı. Ama Xiaomi’nin Redmi üzerinde planları bununla sınırlı kalmayacak gibi duruyor. Görünen o ki seriler devam edecek. Bu kez Redmi 9 telefonu için detaylar sızdı.

Xiaomi’nin resmi sitesinde görüntülenen listede Redmi 9 modelinin hem seri numarası hem de bazı özellikleri ortaya çıktı. Listeye göre model numarası M2004J19G olacak. Model numarasının neden önemli çünkü daha önce bu model numarası ile telefon 3C sertifikasyonlarında görüntülenmişti. 3C sertifikası da almış olması telefonun geleceği iddialarını güçlendirmekte.

Redmi 9 Özelliklerinden Neler Biliyoruz?

Hem sertifika sürecinde hem de resmi sitede ortaya çıktıktan sonra bu model için bazı bilgilerin sızması da sağlandı. Bilgilere göre yeni model, Snapdragon işlemcisini bırakacak.

Biraz daha yüksek bir performans sunmasını beklediğimiz, sınıfına göre iyi işlemci olarak görebileceğimiz MediaTek Helio G70 işlemcisinin kullanılması olası.

Redmi 8 içerisinde Snapdragon 439 işlemcileri kullanılmıştı. Giriş seviyesi bu işlemciler yeni modelde orta segment MediaTek ile değişmiş olacak.

İşlemci ile beraber ekran boyutu büyüyecek. 6.6 inç ekran boyutunun kullanılacağı telefonun HD+ çözünürlükte olması olası.

Bunu da Okuyun: Redmi 10X Modeli Geliyor – Yeni Telefon Ortaya Çıktı

Ekran, işlemci ve kamera konusunda bazı bilgiler ortaya çıktı. Ekran ve işlemciyi belirttik. Şimdi sıra Redmi 9 kamerasında.

Bulunduğu segment içerisinde kamera konusunda en iddialı telefonlardan biri gelecek. 4 arka kamera kullanılacak. 13 MP ana kamera, 2 MP derinlik sensörü kamerası başı çekecek.

Diğer kameralar ise 5 MP makro çekim kamerası ve 8 MP ultra geniş açılı kamera olacak. Hem kamera hem de işlemci olarak yenilenmiş modelin birkaç ay içerisinde satışta olacağını düşünmekteyiz.