Redmi 10X ve Redmi 10X Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi 10X 3 1

26 Mayıs tanıtımıyla Redmi’nin yeni akıllı telefonları duyuruldu. Redmi 10X ana telefonun yanında bir de Pro modelinin duyurusu yapıldı. Rekabeti seviyesini bir üste taşıyan yeni seride 5G desteğinin bulunması gibi bir ayrıcalık bulunuyor.

Tasarımından yola çıkıp, Redmi 10X ve Pro modellerinin teknik özelliklerine doğru ilerleyelim.

Redmi 10X ve 10X Pro Eski Tasarımın Güncellenmiş Hali

Redmi Note 9 tasarımında kabul görülen bir düzen vardı. Arkada kare kamera alanının olması, tasarım kısmındaki en net oynamaydı. Bu seferki seride de benimsenen tasarım çizgilerinin çok fazla dışına çıkılmamış.

Arkada kare şeklindeki kamera alanı içerisinde çok sayıda kamera var ve ön kısımda bu kez ekranda kamera kullanılmıyor. Tek damla şeklinde çentik mevcut.

Redmi 10X ve 10x Pro Telefon Özellikleri

Tek bir ekran tasarımı ve tek bir ekran paneli belirlenmiş. Ekran AMOLED 6.57 inç. 2400 X 1080 çözünürlük var ve 60 Hz yenileme hızı sabit. 20:9 en boy oranıyla, HDR10+ desteği de her iki telefonda da bulunuyor.

İşlemci için seçim MediaTek. Telefonların içerisinde MediaTek Dimensity 820 işlemcisi var. 5G destekli olan işlemcide oyun modları ve sıvı soğutma sistemi artısı var.

Bunu da Okuyun: Redmi K30i 5G Duyuruldu – Özellikleri Ve Fiyatı

2.6 GHz hıza çıkan işlemci MediaTek olmasına rağmen ön yargıları kıracak olan bir bir işlemci. MediaTek işlemcileri ucuz işlemciler diyerek telefonları arka plana atmak doğru değil. Bu sefer iyi bir MediaTek işlemci var.

Pro ile ana telefon RAM’de ayrılıyor. Redmi 10X, 6 ile 8 GB RAM miktarı olmak üzere seçenekler sunuyor. Pro telefonda ise tek seçenek var 8 GB RAM. RAM seçimi depolama alanında da farklılıklar oluşmasına neden oluyor. 10 X, 64 /128 ve 256 GB depolama alanı seçenekleri sunarken Pro sadece 128 GB ile 256 GB depolama seçenekleri sunuyor.

Kamera Seçimleri Nasıl Oldu?

Redmi 10X kamerasında 4 arka kamera var. 48 MP asıl arka kameraya eşlik eden ikinci kamera 8 MP. Üçüncü kamera da yine 8 MP ve 5 MP dördüncü bir makro çekim kamerası bulunuyor.

8 MP üçüncü kamerada geniş açı kamerası. Ön kamerada tek kamera seçilmiş ve bu kamera 16 MP. Pro için de 4 arka kamera var. 48 MP + 8 MP + 8 MP ve 5 MP dördüncü kamera. Değişen ön kamera. Pro telefondaki ön kamera 20 MP.

Fiyatlar

Redmi 10X

Pro Modeli