Redmi 10X Modeli Geliyor – Yeni Telefon Ortaya Çıktı

Redmi 10X

Redmi Note 9’un devamı niteliğinde bir telefon geleceği uzun süredir konuşuluyor. Devam niteliğinde gelecek olan telefonun hangisi olacağı ise 91mobiles tarafından ortaya çıkarıldı. Google kaynaklarından elde edilen bilgilere göre devam telefonu Redmi 10X olacak.

Orta sınıfta bir telefon gelecek. Google kaynaklarından elde edilen bilgilerde işlemcinin MediaTek Helio G70 olacağı görülmekte. Bu da dediğimiz gibi telefonun orta sınıf içerisine yerleşmesi anlamına geliyor.

Redmi 10X Tasarımında Çok Büyük Değişiklik Olmayacak

İşlemci seçiminde orta sınıf bir akıllı telefon geleceği kesin. MediaTek Helio G70 işlemcisinin kullanılması özelliklerin biraz daha sınırlanması anlamına geliyor.

Grafik biriminde de Mali G52 birimi kullanılacak. Bu da Redmi 9’a göre biraz daha düşük bir performans değeri elde edeceğimizin kanıtı.

Sadece işlemcilerden bahsetmek doğru olmaz. İşlemci dışında RAM’in 4 GB olacağını biliyoruz. Tek bir model olacak ve bu modelde de 4 GB RAM kullanılacak. Mevcut modellerde olduğu gibi farklı RAM seçimleri gelebilir.

Bunu da Okuyun: 33 Cihaz Için MIUI 12 Geliştirici Sürümü Yayınlandı

Ekran boyutu konusuna baktığımız zaman ise bir değer göremiyoruz. Kesin olarak şu inç boyuta sahip bir ekran var demek mümkün olmadı çünkü Google kaynaklarında da bu yönde bir bilgi ortaya çıkmadı. Ama çözünürlük değeri konusunda bilgiler var. Buna göre ekranda 2340 X 1080 piksel çözünürlük olacak.

Teknik özellikleri ve ekran özellikleri için çok az şey bildiğimiz Redmi 10X, bu yıl çıkacak akıllı telefonlar arasında olacak. Telefonun global olarak satışa çıkması beklentisi var.

Bu da Çin ile sınırlı kalmayacağı anlamına geliyor. Fiyat ve tanıtım tarihi konusunda herhangi bir bilgi sızıntısı yapılmadığından biraz daha zaman geçmesini beklememiz gerekecek.