POCO F2 Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Dikkat Çeken Özellikleri

POCO F2 Pro

Bu haftanın en çok beklenen akıllı telefonu POCO F2 Pro olmuştu. Üst seviye bir telefon olacağını bildiğimiz yeni akıllı telefonun özellikleri ve fiyatı da sonunda açıklandı. Resmi olarak yapılan tanıtımla beraber üst seviye bir telefonla daha tanıştık.

POCO F2 Pro Tasarım Ayrıntıları Dikkat Çeken Noktalar

Telefonun tasarımı çok başarılı. Sızıntılarda olduğu gibi çerçeveler yok. Kavisli cam kullanılmış ve bu da çerçevelerin kalkmasını sağlamış. Çerçevelerin kaldırılmasını sağlayan tek kısım bu değil. Kamera kullanımı da ekranda ek bir alan gereksinimini ortadan kaldırıyor.

Kamera çerçeve içerisinde kullanılmadı. Bunun yerine açılır kapanır bir sistem kullanıldı. Açılır kapanır kamerada tasarımda önemli artılar arasında.

Ekranda kullanılan yapının arkada da desteklenmesi söz konusu. Arkada çok şık daire şeklinde bir kamera bölümü var ve bu kamera bölümünün etrafı bir çember ile geçilmiş. Çember flaş ışığının olduğu noktada birleştirilmiş. Simetrik bir görüntü var.

POCO F2 Pro Özellikleri

Üst seviye bir akıllı telefonla karşılaşacağımızı zaten biliyorduk. Üste seviye teknik özelliler var. Ekrandan başlayalım. 6.67 inçlik bir ekrana yer verilmiş ve Super AMOLED panelden güç alınmış. 60 Hz yenileme hızında Full HD+ çözünürlük var.

Kameralarla devam edelim. Telefonda 5 kamera kullanılmış. Arkada 4 kamera var. 64 MP ana kamera performans olarak iyi bir seviyede. İkinci kamera 13 MP ve destekleyici bir kamera. Üçüncü kamera ise 2 MP. Son arka kamera 5 MP. Önce açılır kamera var ve içerisinde 20 MP bir lens bulunuyor.

Bunu da Okuyun: Redmi K30 Racing Edition Yeni İşlemci Ile Tanıtıldı

İşlemciyi teknik özellikler için sona bıraktım çünkü POCO modellerinde beklemediğimiz bir işlemci kullanıldı. Snapdragon 865 en son nesil amiral gemisi işlemcisinden güç alan akıllı telefonda performans üst düzey. RAM ise iki farklı seçenek. 6 GB ile 8 GB olmak üzere iki farklı seçenek var.

Tüm teknik artılarına karşın, POCO F2 Pro akıllı telefonunda Game Turbo 3 teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji ve 4 boyutlu titreşim adı verilen sistem, oyunlarda çok iyi bir deneyim almanızı sağlıyor. Oyunlarda titreşim geri bildirimi özelliği akıllı telefonlarda çok görmediğimiz bir özellik.

Yeni işlemci, oyun modu, güçlü ekran ve açılır kamera ile POCO F2 Pro fiyatı 499 Euro. Başlangıç için istenen bu fiyat 8 GB RAM versiyonda değişiyor. 8 GB RAM olan modelde 599 Euro fiyat var.