MIUI 12 Kamera Arayüzüne Yeni Kontroller Ekliyor

MIUI 12

Xiaomi’nin yeni arayüzü için süreç hızlandı. Daha önce yayınlanan bilmece ile arayüzün 19 Mayıs tarihinde global versiyonunun geleceği ve herkes için beta sürümünün yayınlanacağı ortaya çıkmıştı. MIUI 12 herkes için yayınlanmadan önce, kapalı beta yayınları devam ediyor.

Son beta sürümünde MIUI 12 ile çok önemli bir değişikliğin geldiği anlaşıldı. Zaten yenilenen kamera arayüzü için birkaç yenilik daha yapıldı. Bu sefer kamera arayüzüne buton kontrollerini ortaya çıkaran bir kontrol sistemi eklendi.

MIUI 12 ile Yeni Kamera Kontrolleri

Değişen ve yenilenen kamera arayüz güncellemesi, bazı yeni kontrollerin ve butonların eklenmesine neden olmuştu. Bu yeni kontroller ve butonların sayısı çok olduğu için tek bir arayüz üzerinden kontrol edilmesi mümkün değil.

Xiaomi bunun için bir düzenleme yaptı. Kamera arayüzünde diğer kontrollere ve butonlara ulaşmak isteyen kullanıcılar için iki basit hareket eklendi. Bu sistemi tanıyoruz. MIUI 11 uygulama çekmecesi özelliği ile bu sistem kullanıma girmişti.

Uygulama çekmecesi özelliği, tek bir hareket ile diğer uygulamalara ulaşmanızı sağlıyordu. Hemen hemen benzer bir yapı kamera arayüzüne eklenmiş oldu. İki farklı seçenek kullanılabiliyor. İlk seçenekte, sağdan sola doğru kaydırma yaparak tüm kontrolleri ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Hesabı Nasıl Silinir?

Sağdan sola doğru kaydırma yaptığınız zaman kamera arayüzünde yer alan butonlar ve kontroller ortaya çıkıyor. İkinci seçenek ise tek elli kullanımlar için biraz daha iyi bir seçenek.

İkinci seçenekte butonları açmanız için aşağıdan yukarı doğru kaydırma yapmanız lazım. Aşağıdan yukarı doğru yaptığınız kaydırma ile menü açılıyor ve menü içerisinde tüm butonlar açılıyor.

İki farklı kontrol MIUI 12 ile kullanıma girecek. Kamera uygulamasında yapılan değişiklikler ise devam edecek. Sadece ikonlar için değişiklik olmayacak.