MIUI 12 ile Kamera Arayüzüne Magic Clone Özelliği Eklendi

MIUI 12

MIUI 12 tüm dünya genelinde Xiaomi cihazları için duyuruldu. Dün yapılan tanıtıma ilişkin bilgileri sizlere sunduk. Global tanıtımdan sonra MIUI 12 beta testleri için yeni sürümler de yayınlanmaya başladı.

Yayınlanan son beta sürümü 20.5.18 oldu. Bu beta ile çok seveceğiniz, güzel bir özellik kullanıma girdi. Yeni arayüz zaten kamera kısmında yeniliklere adım atıldığı bir arayüz olmuştu. Beta ile yenilenmiş kamera arayüzünde bir özellikle daha karşılaştık. Çok seveceğiniz yeni özellik Magic Clone.

MIUI 12 ile Magic Clone Nasıl bir Kamera Artısı Sağlayacak?

Kamera arayüzüne girdiğiniz zaman, “Diğer” menüsüne geçmeniz halinde yeni modu bulacaksınız. Clone mod, ilk defa Mi 10 Youth Edition versiyonunda kullanılmış olan bir mod. Clone ile adı üzerine klon fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Global Tanıtıldı – Güncelleme Özellikleri Ve Güncellenecek Telefonlar

Sabit bir arka plan olması gerekiyor. Sabit bir arka planda kameranın karşısındaki kişinin klon görselleri oluşturulabiliyor. 4 adede kadar klon görseller oluşturmanız ve resimleri alışılmışın dışında düzenleyerek ilgi çekmeniz sağlanıyor.

Beta sürümüyle yeni güncellemeyi alacak olan tüm Xiaomi akıllı telefonlarına getirilen özellik ne kadar iyi çalışıyor derseniz bir soru işareti var. Oluşturulan klon görseller tam olarak orijinali kadar başarılı değil.

Bazı kare hataları ve görsellerde atlamalar oluyor. Şunu da unutmamak gerekiyor ki beta sürecindeyiz. Diğer kamera modları da dahil olmak üzere beta devam ettiği sürece modlar geliştirilmeye ve daha iyi noktaya getirilmeye devam edecek.

20.5.18 ile sadece insanlar için çalışan özellik, yeni güncellemelerle diğer nesneler ve hayvanlar için de kullanılabilir olacak. Geliştirme devam edecektir.

Global beta sürecine dahil olursanız bu özelliği hemen göremeyebilirsiniz. Çin beta sürümleri ile global beta sürümleri aynı seviyede devam etmiyor. Global versiyon geriden geliyor.