MIUI 12 Global Tanıtım Saati ve Tarihi Duyuruldu

MIUI 12

Xiaomi arayüzünü yeniledi. MIUI 11 sürümü zaten başarılıydı. Bu sürümle beraber karanlık mod, uygulama çekmecesi, yeni menü ikonları gibi artılar gelmişti. MIUI 12 ise daha da başarılı bir arayüz oldu.

Çin’de yapılan tanıtımla yeni arayüz için ilk gösterimi görmüş olduk. İlk gösterim sonrasında kapalı betalar yayınlandı ve desteklenen cihazlarda arayüzü denemenin yolu açıldı. Kapalı beta süreci de yine Çin içerisinde sınırlı olarak kaldı.

Global versiyonun ne zaman tanıtılacağı konusunda bir türlü kesin açıklamalar yapılmadı. Daha önce bir bulmacadan bahsettik. Xiaomi’nin yayınladığı bulmaca global versiyon tanıtımının 19 Mayıs tarihinde olacağını işaret ediyordu.

MIUI 12, Resmi Afişleri Paylaşıldı

19 Mayıs tarihini gösteren bulmaca tarih konusunda bilgi vermiş olsa da kesin tanıtım tarihi duyurulmamıştı.

MIUI 12 global versiyonu için resmi tarih sonunda duyuruldu. Xiaomi tarafından paylaşılan afiş, 19 Mayıs tarihinde tanıtımın yapılacağını gösteriyor. 19 Mayıs tarihinde saat 20:00’de yapılacak tanıtımla global versiyon açıklanacak.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Kamera Arayüzüne Yeni Kontroller Ekliyor

Global versiyonda bir değişiklik olması beklenmiyor. Google desteği ve dil desteğinin bulunduğu yeni arayüzle tanışacağız. Global versiyonun duyurulmasıyla, herkese açık beta serilerinin de yayını yapılacak.

Herkese açık beta sürümü tüm cihazlara gelmeyecek. Başta belirlenen Xiaomi akıllı telefon modelleri için beta yayınlanacak.

Desteklenen her cihazda yeni sürümün ne zaman kullanılacağını 19 Mayıs tarihindeki tanıtımla öğreneceğiz. Tanıtım Çin sürümünde olduğu gibi virüs önlemleri kapsamında online olarak yapılacak.