MIUI 12 Beta Tarihi Belli Oldu – Bulmacada Gizli!

MIUI 12

MIUI 12 kapalı beta sürecinde. Kapalı beta çok sınırlı bir şekilde devam ediyor. Her yeni sürümde Xiaomi aynı yolundan şaşmıyor. Çin’de belli kullanıcılar için kapalı beta başlıyor ve sonrasında beta programı için herkese açık testlere geçiliyor.

Herkese açık olarak gelecek betanın ne zaman yayınlanacağı ise tam bir bulmaca. Bulmaca kelimesine dikkat. Çünkü Xiaomi tarih için bir bulmaca yayınladı. Açık betanın yayınlanacağı tarihi gösterdiğini düşündüğümüz bulmaca ile tarihi görmüş olduk.

MIUI 12 Açık Beta Ne Zaman Geliyor?

Kapalı beta sürecinde, sadece belli cihazlar ve belli kullanıcılar için kayıtların başladığını duyurmuştuk. Bu kez durum biraz daha farklı. Verilen tarihte yayınlanacak olan beta, herkese açık olacak.

Bulmaca basit matematik ile bu tarihi görebiliyoruz. En başta 3 adet mavi top var. Bu 3 mavi topun toplamı 30 olarak yazılmış. Çok basit bir işlem yapıyoruz ve bir mavi topun 10 değerinde olduğunu anlıyoruz.

İkinci işlemci Mi figürü var. Bu kez iki Mi figürü ve bir mavi top toplanmış. Toplamın sonucu 16. Mavi topu 10 olarak bulmuştuk. Geriye 6 kalıyor. Tek bir Mi figürünün değerinin buradan 3 olduğunu anlıyoruz.

Bunu da okuyun: MIUI 12 Güncelleme Takvimi Ve Güncelleme Alacak Modeller

Bir alt işlemci üçgen devreye giriyor. Bu kez 2 üçgen ile bir Mi figürü toplanıyor ve sonuç 19 olarak açıklanıyor. Mi figürünü 3 olarak bulmuştuk. Buradan üçgen figürünün değeri da 3 oluyor.

Son işlemde işler biraz daha değişiyor. Bu kez çarpım da devreye giriyor. İşlemin sonucu ise 19 oluyor. Çıkarım yapalım. 19 Mayıs tarihinde MIUI 12 betası geliyor.

Betanın serüveninin ne kadar devam edeceği ise soru işareti. Testler birkaç ay devam edecektir. İsteyen kullanıcılar bu süreçte beta sürümlerini kullanabilecekler.