Kullanıcı Verilerini İzlemede Yeni Perde – Xiaomi Güncelleme Sundu

Xiaomi

Xiaomi, birkaç adresten ve Forbes üzerinden gelen iddialarla zor durumda. Firmaya yönlendirilmiş olan iddialar oldukça ciddi. Karşılıklı bir atışma var. Hepsini anlatacağız ama önce şunu söyleyelim iddialara karşı güncelleme gelmiş durumda.

İlk iddia Forbes tarafından paylaşıldı. Xiaomi’nin akıllı telefonlarında kullanıcıların web verilerinin izlendiği belirtildi.

Normal web formunda bu belki standart bir durum ama kullanıcılar gizli moda geçse bile web verilerinin izinsiz olarak kayıt edildiği iddia edildi. Veri gizliliğini riske atan bu durum için bazı kaynaklar da gösterildi. Karşı cevap ise gecikmedi.

Firma yaptığı açıklamada veri izleme durumunun olmadığını belirtti. Sadece belirtmekle mi kaldı? Tabii ki hayır. Kaynak kodları yayınlanmış ve marka bu durumu kaynak kodları üzerinden yalanlamıştı.

Xiaomi Konuya İlişkin Tarayıcılarını Güncelledi

İddiaları kesin bir dille yalanlamasına karşın, hamleler de yapan Çinli dev bugün yeni güncellemelerini duyurdu. Mi Browser serisi için bir güncelleme yayınlandı. Hem Pro hem de ana tarayıcı için güncelleme dosyası yayına açıldı.

Yayınlanan bu güncelleme ile veri toplama durumu tamamen kullanıcıların kontrolüne bırakıldı. Kullanıcılar istedikleri zaman veri toplamayı açabilecek istedikleri zaman kapatma seçeneğini kullanarak kapatabilecek.

Kontrol tamamen kullanıcılarda olacak. Yine gizli modu kullanmak isterseniz de gizli mod açılabilir olacak. Güncelleme tüm kullanıcılara mı yayınlandı derseniz cevabımız hayır olacak.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Kapalı Beta Nispeten Avrupa’ya Geldi

İlk parti güncellemeler markanın ana vatanı olan Çin genelinde yayınlandı. Beta sürüm ya da deneme sürümü değil, doğrudan güncellemeler ana sürüm olarak yayınlandı.

Ama bu şu demek değil, güncelleme Çin içerisinde sınırlı kalmayacak. Bu kez tüm dünyada Xiaomi kullanıcıları için tarayıcı güncellemesi yayınlanacak.

Gizlilik sorununu ne kadar çözecek ya da yeterli gelecek mi biz de bilmiyoruz. İnternet dünyasında bu iddialar dur duraksız gelmeye devam ediyor. Bugün Xiaomi için geldi yarın başka bir marka için gelecek.

Exit mobile version