App Vault Uygulaması Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kapatılır?

App Vault

Xiaomi’nin kendi arayüzü olan MIUI içerisinde yapılan bazı özelleştirmeler, kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştırabiliyor. Bu küçük iyileştirmelerden birisi de App Vault uygulaması. MIUI 9 sürümünden sonra kullanıma alınan uygulama, arayüz deneyiminizi en iyi seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Xiaomi dünyasında yeni olan birçok kullanıcı, App Vault uygulamasının ne olduğunu ve tam olarak ne işe yaradığını bilmiyor. Hatta uygulamaya gelen güncellemeler, kullanıcılar arasında tedirginliğe de neden olabiliyor.

Daha fazla bilgi vereceğiz ama şunu söyleyerek başlamak istiyorum, bu uygulama herhangi bir virüs ya da spam servis değil. Resmi olarak Xiaomi tarafından yayınlanan bir uygulama. İsmi sizi tedirgin etmesin. Detay bir bilgi açıkladıktan sonra tam olarak nedir ne işe yarar gibi bilgilere geçiyorum.

App Vault Nedir?

Türkçe karşılığı “Uygulama Kasası” olan bu servis, arayüzde kullanımı kolaylaştırmak için yer alıyor. Ana ekranda, ekranı soldan sağa doğru çektiğiniz zaman, servis açılıyor ve size hızlı erişimler sunuyor.

En çok kullanılan uygulamalara hızlı erişim menüsü, notlara hızlı erişim ya da takvime hızlı erişim sağlamış oluyorsunuz. Kullanışlı ve bir o kadar da işleri kolaylaştıran bir uygulama.

Bunu da Okuyun: Mi Cloud Hesapta Yedeklenen Eski Cihaz Verileri Nasıl Silinir?

App Vault Nasıl Kapatılır?

Uygulamalara ve belirlenen bazı servislere hızlı erişim için kullanabileceğiniz sistem bizim için kullanışlı ama her kullanıcı için aynı durum geçerli değil. Ana ekranda soldan sağa kaydırma yaptığınızda bu uygulamanın açılması, kimi kullanıcıları rahatsız edebilir.

Xiaomi kullanıcıların rahatsız olabileceğini düşünmüş. Seçim imkanı sunulmuş. İstenirse, uygulamayı kapalı konuma getirebiliyorsunuz. Kapattınız zaman, ekranı kaydırdığınız zaman herhangi bir geçiş olmuyor. Bu işlemin nasıl yapılacağını bilmeyenler için anlatımı yapacağız. Zor bir kısım yok.

Bu demek değil ki bir daha bu uygulamayı kullanamayacaksınız. İstediğiniz zaman tekrar açabiliyorsunuz.