Akıllı Saatten Ucuz Monitör Redmi Display 1A

Redmi Display 1A 3

Sonunda oldu. Redmi monitör alanına da el attı ve ilk ürünü Redmi Display 1A monitör için duyurusunu gerçekleştirdi. Markanın ilk ürünü ama gelen monitör çok iddialı. Özellikleri çok mu iyi derseniz değil ama fiyatıyla karşılaştırırsanız herhalde daha iyisi olamaz.

İlk ürün için değerlendirildiğinde ise daha olumlu bir sonuç çıkıyor. Belki Redmi çok yüksek fiyatlı, çok iyi bir ekran paylaşsaydı bu kadar ilgi görmezdi. Fiyat performans dengesini çok övdük farkındayım. Gelin şimdi övdüğümüz bu ekranın özelliklerine bakalım.

Redmi Display 1A Fiyatı ve Özellikleri

Ekranın inceliğinden başlayacağım. Karşıdan baktığınız zaman çerçeve göremiyorsunuz. O kadar ince çerçeve kullanılmış. Çerçevelerin inceliği kasa ile desteklenmiş. En kalın nokta 7.3 mm. Bir akıllı telefon kadar ince bir ekran.

Panel boyutu 23.8 inç. 21 inç ve 22 inç ekranlara göre zaten boyut olarak daha büyük bir ekran var ama buna ek bir de ince çerçeveler var. Sanki ekran daha büyükmüş gibi gözüküyor. IPS LCD panelin çözünürlük değeri Full HD. Yenileme hızı ise biraz düşük. Yenileme hızı 60 Hz. Bu monitörün sınıfını değiştiren bir değer.

60 Hz yenileme hızı olan bir ekranda çok iyi oyun deneyimi elde edemezsiniz. Gecikme süresinden kurtarıyor diyeceğim ama gecikme süresi de 6 ms gibi yüksek bir değer. Biraz daha günlük kullanımlara hitap eden, genel kullanıcı kitlesine göz kırpan bir ekran.

HDMI, VGA, Display Port bağlantıları ile kullanışlılığı artan ekranın 16.1 milyon renge sahip olması da doğru renk gösterimi için önemli bir adım atıldığını kanıtlamakta.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, MIUI 12’Ye Harika Bir Özellik Daha Ekledi

Redmi Display 1A için birçok özelliği paylaştık ama karar vermenizde en etkili olacak olan kısım bu özellikler değil. Bana göre fiyat. Monitörün fiyatı 70 dolar. Başlıkta söylediğim gibi birçok akıllı bileklik ve akıllı saat bu fiyatın üzerinde satışa çıkıyor. Doğru bir örnek mi bilemeyeceğim ama fiyat gerçekten 23.8 inçlik bir ekran için oldukça uygun.