5G Destekli Televizyon Viomi 21Face Tanıtıldı

Viomi 21Face

Xiaomi adı ile çıkacak yeni televizyonları beklerken, Çinli devin alt markalarından biri olan Viomi adımı geldi. Viomi 21Face akıllı TV serisi tanıtıldı.

Bugüne kadar gördüğümüz akıllı TV’lerden önemli farkları olan Viomi 21Face, dünyanın ilk 5G destekli televizyonu olmayı da başardı. Tabii ki dünyanın 5G destekli ilk akıllı TV serisi olması önemli ama, yeni televizyonların tek önemli özelliği bu değil.

Viomi 21Face, 4 Farklı Boyut Seçeneğiyle Satışa Çıkacak

5G desteği kadar ilk bakışta televizyonun en dikkat çeken özelliği harici kamera düzeni. Televizyonun hemen üst kısmında bir kamera ve sensör alanı var. 3D sensör ve mesafe sensörleri dışında Full HD çekim yapabilen kameranın bulunduğu alan, televizyonu uzaktan kontrol etmenizi sağlıyor.

Sensörler sizi algılıyor ve sadece el hareketleri ile kanalları değiştirebiliyorsunuz. Birkaç farklı komut için uzaktan kontrol çalışıyor.

Ekranın boyutu içinse 4 farklı seçenek var. En küçük model 45 inç. Sırasıyla 55 inç, 65 inç ve 75 inç seçenekleri var. 75 inç ekran boyutuna çıktığınız zaman çözünürlük artıyor. Hem 120 Hz yenileme hızı hem de 7680 X 4320 piksel çözünürlük değeri var.

Bunu da Okuyun: OLED Ekranlı Yeni Bir Xiaomi Mi TV Geliyor

Ekran, kamera bir tarafa donanım özellikleri de dikkat çekici. 8,5 GB RAM ile alanının en yüksek RAM kapasitesine sahip olan Viomi 21Face, 128 GB dahili depolama alanıyla geliyor ve adı açıklanmayan 4 çekirdekli bir işlemcisi var.

4 çekirdekli işlemci 2 çekirdekli GPU ile destekleniyor ki bu da daha iyi görüntü sunulabilmesi adına donanımlarla destekleme yapıldığını göstermekte.

5G desteğinin sağlanması için ise akıllı telefonlardan tanıdığımız bir modem var. Kesin model ve seri açıklanmadı ama 5G desteğinin Qualcomm 5G modemleri ile verildiği söylendi. Kısaca Viomi 21Face akıllı telefonların artısını akıllı televizyonlarla buluşturmuş.

Özellikleri ile çok tercih edilecek modellerden biri olduğunu düşündüğümüz Viomi 21Face akıllı TV ürünü 18 Haziran’da satışa çıkıyor. Fiyatı sormayın çünkü fiyatı biz de bilmiyoruz. 🙂 Marka henüz duyurmadı.

Exit mobile version