30 Milyon Barajını Aşan Telefon Redmi Note 8!

Redmi Note 8

Düşük fiyata sahip olan akıllı telefonlardan çok şey bekleyemezsiniz. Fiyatın düşmesi için belli özelliklerden ödün verilmesi gerekir. Daha düşük işlemci modeli, daha düşük ekran özellikleri ve daha düşük özelliklere sahip olan kameralar. Redmi Note 8 düşük fiyatlı ama bu kriter içerisinde yer almıyor.

Bunun nedeni telefonun fiyatına göre gerçekten iyi özellikleri olması. Son açıklanan satış rakamları, telefonun ne kadar iddialı olduğunu ortaya çıkardı. Ülkemizde de satılan telefon 30 milyon satış rakamını geride bıraktı.

Redmi Note 8 Kendi Rekorunu Kırdı

Xiaomi yetkili isimlerinden biri olan Lu Weibing, telefonun 6 Mayıs itibariyle kendi satış rekorunu kırdığını ve 30 milyon satış barajını aştığını duyurdu. Dünya genelinde 30 milyon satış rakamı açıklaması gerçekten iddialı bir değer.

Sadece bu da değil. 30 milyon toplam satış rakamı elde edildi ama sadece ilk ay içerisinde elde edilen satış rakamı 1 milyon adet. Şöyle düşünün telefon tanıtıldı ve satışa çıktığı ilk ay içerisinde çoğu markanın elde edemediği 1 milyon adet satış rakamına ulaşmayı başardı.

Piyasaya çıkmasının sadece 2 ay sonrasında telefonun satış rakamı 5 milyon adede kadar çıktı. Bir ay içerisinde 4 milyon birim daha yüksek satış elde edilmesi önemli bir gelişme oldu.

Bunu da okuyun: Xiaomi Youpin Mobi Fitness Springbok Bisiklet

Artış her ay biraz daha yüksek seviyede devam etti. Üçüncü ay biraz daha yüksek satış elde edildi ve Redmi Note 8 satışları 10 milyonu buldu.

Yükselme sürekli devam etti ve sonunda 30 milyonu buldu. Bir telefonun, tek başına bir modelin 30 milyon satması gerçekten iddialı bir rakamı işaret ediyor. 30 milyon açıklamasının gelmesinin hemen ardından Xiaomi hisselerinin %5 artış göstermesinin nedeni de bu.

Redmi Note 8‘in bu başarısı devam ederse, serinin yeni gelecek telefonlarında da yüksek satış rakamlarına çıkılırsa, Xiaomi en büyük oyuncular arasında yer bulabilir. Bu rakamlar kolay ulaşılabilecek rakamlar değil.

Exit mobile version