Xiaomi ve İki Diğer Önemli Marka Hindistan’da Fiyatlarını Artırdı

Xiaomi ve İki Diğer Önemli Marka Hindistan'da Fiyatlarını Artırdı

Xiaomi’nin yanında Apple ve Oppo markaları, Hindistan’da akıllı telefonlar için belirledikleri fiyatları artırma yoluna gitti. Bildiğiniz üzere geçen günlerde POCO genel müdürü olan Manmohan, POCO marka akıllı telefonların artık daha pahalı olacağını açıklamıştı.

Xiaomi, Oppo ve Apple başta olmak üzere pek çok önemli akıllı telefon üreticisi, Hindistan’da uyguladıkları fiyat performanslarını artırma yoluna gitti. Bununla ilgili daha önce yalan olduğu yönünde haberler yapılsa da, aslında doğru bir haber. Mallar ve Hizmetler Vergisi olarak adlandırılan Hindistan’daki GST vergisi, %12’lik orandan %18’lik bir orana yükseltildi. Vergi oranının bu çerçevede %6’lık bir oran ile yükseltilmesi, Hindistan’da akıllı telefon satışı ve üretimi gerçekleştiren markaların kendini düşünmesine yol açtı. Böylece önemli akıllı telefon markaları Hindistan’da akıllı telefon fiyatlarını artırmış oldu.

Xiaomi’nin açıkladığına göre ise fiyatların artırılması ile ilgili kar oranının çok fazla düştüğü belirtildi. Buna göre Xiaomi şirketinin kar oranının %5’lere kadar düşmesi, fiyatlara zam yapılmasına sebep oldu. Xiaomi şirketinin uygulayacağı fiyat artırımları, ilerleyen günlerde geçerli olmaya başlayacak. Zamların uygulanma tarihi olarak da 1 Nisan, yani bugün belirlendi.

Akıllı Telefon Markaları Hindistan’da Fiyatları Artırdı

Oppo akıllı telefon üreticisi, Hindistan’da vergi oranının artırılması sonrasında fiyat artırımı ile ilgili bir liste yayımladı ve bu listeyi Hindistan’da faaliyet yürüten perakendecilere gönderdi.

Uygun fiyatları ile bilinen Oppo A1k ve Oppo Reno3 Pro gibi pek çok Oppo marka akıllı telefonun fiyatları artık daha pahalı. Fiyatlardaki değişiklik ise 6 Dolar ile 25 Dolar arasında bir seviyeye tekabül ediyor.

Apple markasının akıllı telefonlarının Hindistan’daki satış fiyatları da belirli bir artışa uğradı. Buna göre Apple marka akıllı telefonların fiyatları genel anlamda %5 oranında arttı. Örnek verilecek olursa, Apple markasının en popüler akıllı telefonu olan İphone 11, 850 Dolar yerine 900 Dolar üzerinden fiyatlandırılacak.

Hindistan’da şuan için bir sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı kullanıcılar fiziksel bir şekilde akıllı telefonlara ulaşıp satın alamıyorlar. Aynı zamanda çevrimiçi bir satın alma işlemi uygulansa da, kargo faaliyetleri de yalnızca gerekli durumlarda gerçekleştiriliyor. Bu nedenle artık teknoloji tutkunlarının Hindistan’da pahalı denebilecek seviyeden akıllı telefon almaları gerekecek.

Exit mobile version