Xiaomi ve Apple’ın Koronavirüs Dolayısıyla Düşen Satışları Normale Dönmeye Başladı

Xiaomi ve Apple'ın Koronavirüs Dolayısıyla Düşen Satışları Normale Dönmeye Başladı

Yalnızca teknoloji dünyasında değil, pek çok sektörde Koronavirüsün etkileri görülmeye başladı. Bu süreçten olumsuz etkilenen Xiaomi ve Apple ise, satış rakamları ile artık normal seviyeye dönmeye başladı. Özellikle geçtiğimiz Mart ayı, iki akıllı cihaz üreticisi için de önemli bir ay oldu.

Çin’in en büyük sektörleri arasında yer alan akıllı telefon sektörü, Kovid-19 salgını sebebi ile büyük bir darbe almıştı. Bildiğiniz üzere de tam 28 yıl sonra Çin ekonomisi ilk defa küçüldü. Ancak aylar süren sınırlılık ve ekonomideki zayıflık artık toparlanmaya başladı. Şimdi ise Apple ve Xiaomi gibi büyük OEM’ler, yavaş yavaş hacmini artırmaya başladı. Bu çerçevede en dikkat çeken ay ise Mart ayı oldu. Peki, Mart ayı neden önemli?

Mart ayında iki akıllı telefon üreticisi de önceki Ocak ve Şubat aylarına göre iyileşme gösterdi. Bu nedenle satış hacmindeki artış için önemli bir ay. Çin’de faaliyet yürüten akıllı telefon üreticilerinin bu aşamada en çok dikkat ettiği konu, Koronavirüs salgını sonrasındaki yapılanma. İşte tam da bu aşamada farklı alanlar devreye giriyor. Buradan hareketle Çin’deki akıllı telefon üreticileri sadece e-ticaret ile sınırlı kalmadı. Bunun yanında bir de perakende mağazalarını artık açmaya başladılar.

Xiaomi ve Apple Satışları Normale Dönmeye Başladı

Apple’dan yola çıkacak olursak, Şubat ve Mart aylarındaki sevkiyat rakamları bize net bir şekilde yol gösterebilir. Yani buradan hareketle; Apple Şubat ayında Çin’e 500.000 akıllı telefon sevk ederken, Mart ayında bu rakam 2.5 Milyona kadar çıktı. Toplamda bakacak olursak da, Mart ayındaki sevkiyatlar, Şubat ayına göre üç kat daha fazla. Geçtiğimiz yılın mart ayına oranla da %20 daha az. Ancak bu açık, ileriki aylarda kapatılabilir.

Xiaomi’den gelen açıklama ise, neşelendirecek cinsten. Çünkü Xiaomi’nin satış rakamları artık %80-90 oranında toparlandı. İlerleyen aylarda bunun çok daha olumlu bir hale gelmesi bekleniyor. Sizler de bu tarz önemli haberlere anında ulaşmak isterseniz, bunun için bizleri İnstagram.com/xiaomiblogcom/ adlı sosyal medya hesabımızdan takip edebilirsiniz. İnstagram hesabımızda en güncel haberlere, en detaylı şekilde yer vermeye devam ediyoruz.

Exit mobile version