Xiaomi Tableti Redmi Pad 5G, 27 Nisan’da Piyasaya Sürülecek

Xiaomi Tableti Redmi Pad 5G, 27 Nisan'da Piyasaya Sürülecek

Xiaomi akıllı cihaz üreticisinin son tableti, 2018 yılındaki Mi Pad 4’tü. Bu çerçevede yeni çıkması beklenen Redmi Pad 5G, Xiaomi ve Redmi markasının meraklılarını heyecanlandırdı. Çünkü Xiaomi bu çerçevede yeni bir tablete uzun süredir imza atmıyordu. Görünen o ki, Redmi Pad 5G teknoloji tutkunlarını heyecanlandıracak.

Xiaomi’nin son tabletinden sonra hiçbir tablete imza atmaması, haleflerinin bu piyasada daha kuvvetli hale gelmesine sebep oldu. Bu nedenle değişen standardizasyonlar genelinde bakıldığında, Samsung ve Huawei’in tabletleri teknoloji dünyasında daha fazla tutuldu. Ancak Xiaomi’nin yeni tableti olan Redmi Pad 5G, bu işleri tam tersine çevirebilir. Çünkü sektöre bomba gibi düşmesi beklenen bir tablet konumunda.

Tablet endüstrisinin geneline baktığımızda, çok etkin bir endüstri olduğunu söyleyemiyoruz. Ancak bu sektörde iPad ve MediaPad gibi markalar ayakta durabiliyor. Xiaomi Mi Pad serisi ile bu endüstride önemli bir yere sahip olsa da, uzun süredir çalışma yapmıyordu. Yeni tablet serisi ile bu çerçevede oldukça etkin bir marka olmaya devam edebilir.

Xiaomi’nin Yeni Nesil Tableti Redmi Pad 5G

Bahsedilen nitelikteki akıllı cihazın çıkış tarihi ile ilgili de önemli açıklamalar yapıldı. Bu anlamda baktığımızda ise 27 Nisan’da Redmi Pad 5G’nin tanıtılması bekleniyor. Akabinde Redmi Pad 5G ile beraber, MIUI 12 ve Xiaomi Mi 10 Lite beraber tanıtılacak. Bu nedenle 27 Nisan Xiaomi markası için önemli bir tarih.

Redmi Pad 5G için genel anlamda bir bakış sergilediğimizde, Qualcomm Snapdragon 765G ile güçlendirildiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Böylece 5G desteği sunan bir akıllı cihaz olacağı da netleşmiş oluyor. Tabletin ekran boyutu ile ilgili elimizde net sonuçlar da bulunmuyor, ancak 90 Hz ekran yenileme hızının olması bekleniyor.

Aynı zamanda ortaya çıkan sızıntılara göre 30W hızlı şarj teknolojisinin olması beklenirken, 48 MP bir kamera imkânı da sunacak. Genel anlamda MIUI formunda çalışacağı için de oldukça avantajlı. Sizler de bu tarz güncel Xiaomi akıllı cihaz haberlerine hâkim olmak isterseniz, bunun için bizleri İnstagram.com/xiaomiblogcom/ isimli İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.