Xiaomi, MIUI Temaların Yeni BETA Güncellemesini Yayımladı

Xiaomi MIUI Temaların Yeni BETA Güncellemesini Yayımladı

Xiaomi’nin en önemli özelliklerinden bir tanesi, MIUI Temalarıdır. MIUI Temaları her çeşitliliğe sahip olduğu için, gerek ücretli, gerekse de ücretsiz olarak karşımıza çıkar. Ancak yeni MIUI Temalar ile ilgili Xiaomi’den bir adım geldi. Bu adıma göre MIUI Temalara BETA güncellemesi geldi.

Geçtiğimiz gün ise bununla ilgili ilk adım gerçekleşti. Yani AOD bölümüne sahip olan, yeni bir BETA güncellemesi ilk defa Çin’de yayımlanmış oldu.

Çin’de akıllı telefon üretimi yapan Xiaomi, son yıllarda OLED ekrana sahip olan akıllı telefonları tasarlayıp, piyasaya sürüyor. Ancak bu çerçevede AOD’un getirdiği işlevsellik, sadece MIUI 11 için geçtiğimiz yıl tanıtıldı. Bu tür bir çeşitlilik ise sistem ayarlarının ilk etabını oluşturmaktadır. Böylece de yeni AOD stilleri, ancak sistem güncellemeleri ile entegre edilmiş olur.

 

Xiaomi AOD’ları test etmek maksadı ile MIUI Temalar sistemini kullandı ve farklı geliştiriciler ile stiller desteklendi. Ancak elde olan imkânlar ile AOD stillerinin seçilmesi belirli sınırlamalara tabii olmaktadır. Bu nedenle OLED ekranlı Xiaomi akıllı telefon sahipleri için güzel bir haber ortaya çıkmış oldu.

MIUI Temalar BETA Güncellemesi Aldı

Samsung birkaç akıllı telefonun tanıtım etkinliklerinde AOD temaların işlevselliğini kullandığı için, bu tür temalar popülerlik kazanmıştı. Üstelik Galaxy Theme uygulaması ile beraber farklı seçeneklerin de yüklenmesine izin verilir. Ancak bu izin, ücretli olarak sağlanmaktadır.

Xiaomi ise geçtiğimiz yıl içerisinde birkaç farklılık dışında MIUI Temaları tamamen ücretsiz hale getirmişti. Bunun doğru olup olmadığına yönelik önemli tespitler de var. Yani MIUI Temaların AOD Temalara nazaran daha ön planda olması için, Xiaomi tarafından ücretsiz olarak desteklenebilir.

Ücretsiz olarak bir sistem uygulanması, sistemin kazanç elde etmeyeceği anlamına gelmez. Çünkü reklam gelirleri ile sistemler gerekli olan kazancı sağlıyorlar. Elde mevcut konumda olan uygulamanın sistem genelinde bulunması sebebi ile Xiaomi’nin nasıl bir sunum gerçekleştireceğini bilmiyoruz. Bu çerçevede Xiaomi’den yeni birkaç değişiklik ile MIUI 11 güncellemesi gelecek. MIUI 12 ise içerisinde bulunduğumuz yılın ikinci veya üçüncü yarısında piyasaya sürülecek. Bununla beraber güncel Xiaomi haberlerine anında ulaşmak isterseniz de, İnstagram.com/xiaomiblogcom/ adlı sosyal medya hesabımızı takip edebilirsiniz.