Xiaomi Mi A1 Android 10 Güncellemesi Aldı Ancak Bir Sorun Görünüyor

Xiaomi Mi A1 Android 10 Güncellemesi Aldı Ancak Bir Sorun Görünüyor

Xiaomi Mi A serisine ait tam 4 telefon için gelen Android 10 güncellemesi de olumsuz bir şekilde sonuçlandı. Görünen o ki Xiaomi Mi A1 için de bunu söylemek güç değil. Android 10 güncellemesi alan akıllı telefonun, belirli bir problemi bulunuyor.

Xiaomi Mi A2, Mi A2 Lite ve Mi A3’ten sonra şimdi de hatalı güncelleme ile dikkat çeken akıllı telefon, yine Mi A serisinden olan Xiaomi Mi A1 oldu. Mi A1 kullanıcıları bu süreçte Xiaomi şirketine dilekçe vermek için şirketten bir OS güncellemesi talep etti. Bugüne kadar alınan Android işletim sistemi güncellemelerinden yalnızca iki tanesi Xiaomi Mi A1 için başarılı olmuştu. Bu nedenle Android 10 güncellemesinin başarılı olamayacağı ile ilgili iddialar da ortada dolanmaya devam ediyordu.

Xiaomi Mi A1’in Android 10 Güncellemesinde Sorun Var

Xiaomi Mi A1 için gelen Android 10 güncellemesinin ne derece etkiye sahip olduğunu, güncelleme sonrasında kullanıcılar fark etti. Ancak bununla ilgili en iyiler arasında kendine önemli bir yer tutan LineageOS’un pek çok cihazın yanında Xiaomi Mi A1 için de 17.1 sürümü ile geldiğini fark ediyoruz. Bu sorunu kurtarmaya ise özel ROM’lar gelecek. LineageOS’un en son sürümü olarak belirtilen sürüm, Android 10 ile beraber pek çok özellik kazanacak. Bu nedenle oldukça önemli bir sürüm olduğundan net bir şekilde bahsedebiliriz.

Xiaomi Mi A1 bildiğiniz üzere Android One ailesinin liderleri ve öncüleri arasında yer alıyor. Pek çok özelliği de içerisinde barındıran Xiaomi Mi A1, bu nedenle orta sınıf için en ideal akıllı telefonlar arasında gösterildi. Öne çıkan özellikleri ise aşağıda sıralandı:

İnanılmaz özellikleri ile ortaya çıkan bu telefonun, doğru bir güncelleme alması beklenen durumlar arasında. Süreçte güncel Xiaomi haberlerine hâkim olmak isterseniz de, İnstagram.com/xiaomiblogcom/ isimli sosyal medya hesabımızı takip edebilirsiniz.