Xiaomi Mi 6 Windows 10 Sistemine Uyum Sağladı

Xiaomi Mi 6 Windows 10 Sistemine Uyum Sağladı

Akıllı telefonlarda en çok merak edilen konuların başında, farklı özellikler yer alır. Bu kapsamda bakıldığında, “Xiaomi Mi 6 Windows 10 ile çalışabiliyor” sözü, Xiaomi Mi 6 kullanıcılarını şimdiden heyecanlandırdı. Size bu konuda hakkında diğer önemli detayları vermeye çalışalım.

Ortaya çıkan Xiaomi Mi 6 ilgisini karşılayacak önemli bir atılım gerçekleştirildi. Buna göre sürüm ROM’ları Windows işletim sistemini çalıştırabilecek güçte. Elbette ki burada bir farklılık var. O da akıllı telefona uyumlu hale getirilmesi. Ancak Windows 10’da olduğu gibi .exe dosyalarının açılması bile mümkün. Bu nedenle çok net bir şekilde bu avantajın kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi 6’nın Windows 10 x64 ARM ile çalıştığını artık söylemek çok da imkânsız değil. Çünkü bu artık kanıtlandı ve durum akıllı telefon dünyasında bomba gibi düştü. Artık Windows 10 ile çalışabilen bir akıllı telefonun olması elbette ki kullanıcıları oldukça şaşırttı.

İşletim sisteminin Xiaomi Mi 6 akıllı telefonunda başarılı bir şekilde çalıştırması sonrasında, kullanıcıların karşısına klavye ekranı çıkıyor. Bu şekilde Windows 10’un aktif bir şekilde çalıştığını net bir şekilde söyleyebiliyoruz.

Xiaomi Mi 6 ve Windows 10

Windows 10’un x64 ARM sistemi ile çalıştığını ancak buradan hareketle Xiaomi Mi 6 için küçültüldüğünü söylemek doğru olmaz. Çünkü Windows 10’un masaüstü sürümüne uygun olarak eklenmiş ve bu şekilde .exe dosyaları bile aktif bir şekilde açılmaktadır.

Gerçekleştirilen demolara genel anlamda baktığımızda, Qualcomm Snapdragon 820 SoC sistemi kullanılarak Windows 10’un sergilendiği açıktır. İşlemci mobil yonga seti ile daha güçlü hale getirildiği için de, kullanımı konusunda da herhangi bir olumsuzluk oluşmayacaktır.

Kullanıcıların kendi ayarlarına göre bunu düzenlemesi mümkün. Bu nedenle elde edilmesi beklenen avantajlar da birbirinden farklılık gösterecektir. Ancak genel anlamda gerçekleştirilen demolarda bu sürümün ne kadar aktif bir şekilde çalıştığı net olarak gösterilmiştir. Kararlı ve oldukça etkili bir tasarım olduğu konusunda da herhangi bir hata yoktur. Eğer sizler bu konu ve diğer Xiaomi akıllı cihazları ile ilgili önemli bilgilere sahip olmak isterseniz, o halde bizleri İnstagram.com/xiaomiblogcom/ hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.