Xiaomi Mi 10 5G Tanıtımından Önce Fiyat İndirimi Aldı

Xiaomi Mi 10 5G Tanıtımından Önce Fiyat İndirimi Aldı

Şubat ayı içerisinde uzun süredir beklenen tanıtımı gerçekleştirilen Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun satış hacimleri de yüksek çıkmıştı. Bir marka olma yolunda en önemli adımlar arasında yer alındığı için de, Avrupa’daki fiyatları belirlendikten sonra dikkat çekici bir akıllı telefon oldu.

Xiaomi Mi 10’un fiyat etiketinin belirlenmesinde dikkat çeken temel versiyon, Çin’deki fiyatına göre Avrupa’da çok daha fazla. Bu sebepten ötürü önemli olan husus, fiyat farklılığının anlamlı bir sonuca ulaşması. Genel çerçevede baktığımızda ise Xiaomi Mi 10’un Çin’deki fiyatı 520 Euro’ya tekabül ederken, Avrupa’daki fiyatı ise 799 Euro’ya denk geliyor. Bu nedenle önemli bir farklılık oluştuğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Avrupa’da fiyatlandırılması sürecinde önemli bir dikkat çekiciliği içerisinde barındıran bu seri, daha şimdiden pek çok kullanıcının merakını hat safhaya yükseltmiş durumda. Genel anlamda baktığımızda ise serinin etkin bir değer elde etmesi için gereken kapsam, satışa sunulması beklenen fiyattır. Bu nedenle Xiaomi Mi 10 akıllı telefonlarında daha resmi tanıtım gerçekleştirilmeden bir fiyat indirimi gelmiş oldu. Fiyat indiriminin değerinden sizlere detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Xiaomi Mi 10 İndirim Aldı

Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanını kapsayan modelinin fiyatı 699 Euro olarak belirlenmiş durumda. Ancak İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya’da Xiaomi Mi 10’un 699 Euro olan fiyatına bir indirim yapılmış oldu. Bu indirimin gerçekleşmesi sonucunda Xiaomi Mi 10’un fiyatı ise 659 Euro’ya tekabül etmiş oluyor. İndirimin gerçekleştirilmesi esasına göre geçerli olan kod ise GBMI10EU. Bu indirim standardizasyonunun gerçekleştirilmesi için belirli tarihlerin göz önünde bulundurulması bekleniyor. Yani 10 Nisan.

İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya’da geçerli olması beklenen indirimin belirlendiği tarih ise 10 Nisan olarak kayıtlara geçti. Dünya’nın diğer ülkelerinde ise (buna Türkiye’de dahil), GBMI10SALE kod ile indirim yapılması bekleniyor. Bu ülkelerde gerçekleştirilecek olan indirim ile Xiaomi Mi 10’un fiyatının 643 Euro olması beklenmektedir. Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun satışlarının aktif hale getirilmesi sonrasında nelerin gerçekleşeceğini de hep beraber göreceğiz.