Xiaomi Koronavirüs’ten Etkilenmeye Devam Ediyor

Xiaomi Koronavirüs'ten Etkilenmeye Devam Ediyor

2020 yılı teknoloji dünyasının yanında tüm sektörler için felaket oldu. Koronavirüs salgının her geçen gün daha fazla artması, Xiaomi için de bir sorun oluşturdu. Bu sorunun detaylarını sizlerle paylaşalım.

Xiaomi’nin 2019 yılındaki başarısı, satış hacminden dolayı anlaşılıyor. Aslında 2020 yılına da etkili bir planlama yapıp giriş gerçekleştirdi ancak, Koronavirüs salgınının etkisinin artması, Xiaomi’yi de doğal olarak etkiledi. Pek çok cihaz ile teknoloji pazarında önemli bir yere sahip olsa da, Koronavirüs etkisinin her geçen gün artması, doğru oranlı bir şekilde Xiaomi teknoloji devini de etkiledi.

Xiaomi’nin yalnızca akıllı telefon ile ön planda olduğu düşünülmemelidir. Çünkü televizyon, telefon aksesuarları ve ev aletleri gibi pek çok alanda Xiaomi ön planda. Üstelik yüksek satış hacimleri de elde ediliyor. Bu kapsamda bakıldığında ise Xiaomi bir yılda tam olarak 100 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiriyor. 2020 yılında zarar ettiği konusu ile ilgili ortaya çıkan istatistikte de Huawei’den daha az zarar ettiği ortaya çıktığı için, bu anlamda da Xiaomi popüler oldu.

Xiaomi’nin Başarısı ve Koronavirüs Etkisi

2019 yılında Xiaomi’nin pazar payı ve elde ettiği gelir düşünüldüğünde, Huawei’den çok çok aşağıda. Bu nedenle Huawei ile arasındaki farkı kapatması için biraz daha zaman gerekecek. Bu söze tam karşıt olarak ise 2020 yılının ilk iki ayının verileri alınarak oluşturulan istatistikte, Xiaomi Huawei’in önüne geçti. Çünkü Huawei’in yaşadığı kayıp, Xiaomi’den çok daha fazla. Yani buradan hareketle, Koronavirüs’ten Huawei, Xiaomi’ye göre çok daha fazla etkilendi.

Xiaomi Avrupa ile çok iyi ilişkiler içerisinde ve bu sebepten ötürü pazar payını artırıyor. Ancak Avrupa’nın şuan için ki vahim durumu, Xiaomi’nin pazar payını ciddi oranda etkileyecek. Bunun önüne geçilmesi açısından Xiaomi’nin ne yapacağını henüz bilmiyoruz. Çünkü İtalya, Fransa ve İspanya, Xiaomi için çok önemli Avrupa ülkeleri. Şuan ki durumları da çok kötü. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili diğer haberleri de mutlaka göreceğiz.

Sizler de Xiaomi ile ilgili güncel haberlere anında ulaşmak ve haberdar olmak isterseniz, o halde İnstagram.com/xiaomiblogcom/ adlı İnstagram hesabımızı takip edebilirsiniz.