Xiaomi, İphone Rekabetinde Ön Plana Çıkacağına İnanıyor

Xiaomi, İphone Rekabetinde Ön Plana Çıkacağına İnanıyor

Xiaomi’nin pazar payı açısından ön plana çıkması, rakipleri ile arasındaki boşluğu da en aza indirdi. Ancak İphone’un son dönemdeki çıkaracağı İphone 9 (SE2) adlı telefon, bu rekabette Xiaomi’ye göre daha geride olacak. Peki, bunun detayları nelerdir?

İphone 9 (SE2)’nin çıkışı ile ilgili elimizde kesin bir tarih bulunmuyor ancak bu tarih ile ilgili bir tahmin yapılabilir. Bu tahmine göre İphone 9’un çıkış tarihi, Koronavirüs’ün tamamen ortadan kalkması ile olacak gibi. Çünkü planlanan düzenlemelere göre İphone 9 (SE2)’nin şimdiye kadar piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak Koronavirüs sebebi ile şuan bunun mümkün olması beklenmiyor.

Xiaomi’nin, Apple’ın yeni telefonu olan İphone 9 (SE2) için bazı tahminleri, teknoloji dünyasını şaşırttı. Buna göre Xiaomi’nin tahminine göre, İphone 9 (SE)’nin satışa çıktıktan sonra çok da ön planda olacağı düşünülmüyor. Peki, Xiaomi’ye göre bunun nedeni nedir? Elbette ki İphone 9 (SE2)’nin orta sınıfa hitap eden bir telefon olmadığı. Her ne kadar Apple bu yönde bir açıklama yapmış olsa da, Xiaomi yetkililerine göre İphone markalı akıllı telefonun fiyatının orta sınıfın üzerinde olması bekleniyor. Peki, bu süreç ile ilgili diğer önemli iddialar nelerdir?

İphone 9 (SE2) ve Xiaomi İlişkisi

Bildiğiniz üzere 5G teknolojisinin her geçen gün daha fazla artması, insanları bu yönde bir hedefe yürütecek gibi. Ancak İphone markalı akıllı telefonlar, 5G teknolojisine entegre olmadan çıkarılmaya devam ediyor. İşte bu süreçte Xiaomi markasının yetkilileri de, İphone’un hedeflerine aykırı bir açıklaması oldu. Bu açıklamaya göre 5G teknolojisine uyumlu olmayan akıllı telefonların tercih edilmesi pek de olağan değil.

Zaten İphone 9 (SE2)’nin fiyatının normalin daha üzerinde olacağı düşünüyor. İşte Xiaomi de bu duruma karşın kendi 4G teknolojisine uyumlu akıllı telefonlarını öneriyor. Çünkü bu telefonlar hem çok daha uygun fiyatlı, hem de etkin özelliklere sahip. Ancak geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen 5G, bu süreçte akıllı telefon tercihine büyük etki edecek gibi. İşte bu süreç ve diğer önemli Xiaomi haberlerine dair bilgilere anında ulaşmak isterseniz, bunun için İnstagram.com/xiaomiblogcom/ adlı İnstagram hesabımızı takip edebilirsiniz.