Xiaomi Black Shark 3 Pro’nun Farklı İç Tasarımı ve Isı Boruları Dikkat Çekiyor

Xiaomi Black Shark 3 Pro'nun Farklı İç Tasarımı ve Isı Boruları Dikkat Çekiyor

Tartışmasız oyun telefonu standartları açısından harika bir yere sahip olan Xiaomi Black Shark 3 Pro, bu anlamda en önemli telefonlar arasında yer alıyor. Özellikle oyun telefonlarının farklı bir iç tasarıma sahip olması, onu bu farklılığa sürüklüyor. Şimdi bu tasarımın farklılığına bir bakalım.

CPU ve GPU kullanımının oyun telefonlarında etkin bir şekilde çalışması için bazı yapısal farklılıkların olması gerekiyor. Bu nedenle Xiaomi Black Shark 3 Pro’nun iç tasarımındaki farklılıkların sebebi bu şekilde ortaya çıkıyor. Farklı tasarım açısından bakılacak olursa bir diğer önemli konu da, akıllı telefonun içinin açılması. Çünkü farklı tasarımı buraya da yansımış durumda.

Akıllı telefon standardizasyonu açısından bakıldığında oyun telefonları nezdinde en önemli yere sahip olan Xiaomi Black Shark 3 Pro’nun iç tasarımının dikkat çekiciliği, iki adet bakır ısı borusu. Bu boruların gidişatı ve iç arka tasarımı açıkçası inanılmaz özellikte. Bu panele ulaşmak da kolay değil. Bunun için arka panelde yer alan ve papyona benzeyen cam yapının kaldırılması gerekiyor. Bu yapı kaldırılınca, ısı borularına net bir şekilde ulaşılabiliyor.

Xiaomi Black Shark 3 Pro İç Tasarımı ve Pil Gücü Yapısı

Xiaomi Black Shark 3 Pro’nun bu güne kadar nasıl açıldığı konusunda herhangi bir bilgiye sahip değildik. Ancak aşağıda verilen video, bize bu konuda tüm yapılandırmanın nasıl olduğunu gösteriyor. Genel anlamda bu yapılandırmanın ilerletilmesi için, video hepimize kaynak oluşturacak.

[bs-embed url=”https://www.youtube.com/watch?v=D-41NqJyVVs&feature=emb_title”]https://www.youtube.com/watch?v=D-41NqJyVVs&feature=emb_title[/bs-embed]

Telefonun tüm iç tasarımına ulaşmak için de ek uğraş vermeniz gerekecek. Bunun için yapmanız gereken, ekran panelini yerinden çıkarmanız. Bu durumda da ortaya farklı bir olumsuzluk çıkabilir. Yani SoC kalkabilir. Bunun için ek dikkat vermeniz gerekir.

İlginç bir diğer durum ise, oyun telefonunun pil bölgesinin tasarımı. Telefonun 65W olan hızlı şarj teknolojisini aldığı iki kaynak var gibi görünüyor. Doğrusu bu şaşırtıcı pil gücünün nereden geldiğini görmek harika. Sökme işleminin diğer tüm detayları da yukarıdaki videoda belirtilmiş durumda. Tüm bu detayların Xiaomi Black Shark 3 Pro için oluşması da, bize hiç şaşırtıcı gelmiyor. Çünkü bu telefon oldukça harika.