Redmi Note 9’un Tasarım ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Redmi Note 9'un Tasarım ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Redmi Note 9 serisinin hemen hemen tüm akıllı telefonları tanıtılıp piyasaya sürüldü ancak henüz Redmi Note 9 piyasaya sürülmedi. Akıllı telefonun piyasaya sürülmesi ile ilgili pek çok detay ortaya çıkmasına karşın, yeni sızıntılar da bekleniyordu. İşte beklenen o sızıntılar gerçekleştirilmiş oldu.

TENAA listesinde gelen detaylara baktığımızda ise, Redmi Note 9’un piyasaya sürülmesi için çok fazla beklemeyeceğiz. Aynı zamanda Redmi Note 9, Çin’de 3C sertifika olan web sitesinde de ortaya çıktı. TENAA listelerinin tamamında ortaya çıktığı gibi akıllı telefonun pek çok özelliği bizlere farklılıkları ile aktarıldı. Arka planında ise dörtlü bir kamera kurulumu bulunuyor. Diğer Redmi Note 9 serisi akıllı telefonlar ile uyumlu bir durum yani.

Aynı çerçevede Redmi Note 9’da ekran özelliği de dikkat çekiyor. Bu ekran boyutu ise 6.43 inç. Ekranın boyutunun bu olması, çözünürlük değerlerini de ortaya çıkardı. Bu özellikler ise IPS LCD 1080 X 2340px olarak gözler önüne seriliyor. Ekranın bu denli önemli bir çözünürlüğe sahip olması, elbette ki batarya kapasitesinin de önemini ortaya koydu. Bu çerçevede Redmi Note 9’un batarya kapasitesi, 4.920 mAh.

Redmi Note 9 ve Diğer Önemli Özellikleri

Redmi Note 9’da, yan tarafa monte edilmiş bir parmak izi okuyucusu bulunmuyor. Bunun yerine arka tarafa monte edilmiş bir parmak izi okuyucusu bulunmaktadır. Aynı zamanda Redmi Note 9 için ortaya çıkarılan ön kamera alanı, ortada değil de, sol üstte yer alıyor. Kamera kurulumu ise bu çerçevede bazı detayları ön plana çıkarıyor. Yani genel anlamda ana sensör 48 MP olurken, öne bakan sensör ise 13 MP çözünürlük ile teknoloji tutkunlarının dikkatinden kaçmıyor.

Kameralar ve yonga seti, yani işlemcinin ne olduğu ile ilgili daha detaylı bilgi ne yazık ki bulunmuyor. Ancak bu hususta işlemci ile ilgili önemli bir iddia var. Bu iddia ise; MediaTek Helio 80 SoC olarak dikkat çekiyor. Şimdilik dikkat çeken özellikler bununla sınırlı. Redmi Note 9 ve diğer tüm Xiaomi marka akıllı telefonlar ile ilgili güncel bilgileri anında öğrenmek isterseniz, bunun için bizleri İnstagram.com/xiaomiblogcom/ sosyal medya hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version