Redmi Markası 4G ve 5G Akıllı Telefonları İle Adından Söz Ettirecek

Redmi Markası 4G ve 5G Akıllı Telefonları İle Adından Söz Ettirecek

Xiaomi’den ayrılıp, akıllı telefon üretimi ve satışında kendine has bir marka olan Redmi, 4G ve 5G yeni akıllı telefonları ile adından söz ettirecek. Bunun yanında ön planda olan özellikler ile teknoloji tutkunlarının Redmi markasından beklentisi çok yüksek.

Son gelen değerlendirmeler kapsamında Redmi markasının ön planda tuttuğu husus, teknolojik değerlendirmelerin göz önüne alınması. Ancak dünyanın her kesimine yayılmayan ve pek çok problemi içerisinde barındıran 5G teknolojisinin yanında, 4G teknolojisinin de üzerinde durulması gerekliliği, Redmi’ye bu hususta bazı hedefler yükledi. Yani Redmi markasının çıkarmayı hedeflediği iki telefondan birinde 5G teknolojisi, diğerinde de 4G teknolojisi olacak.

5G teknolojisi ile üretilen akıllı telefonların Çin pazarında etkin olması ve Avrupa pazarına girişleri çok mümkün olmaması yüzünden, Redmi 4G teknolojisine entegre akıllı telefonlar üretmeye başladı. Çıkarmayı planladığı iki akıllı telefonun ortak noktaları da yok değil. Genel çerçevede bu iki akıllı telefonun en önemli ortak özelliği, ikisinin de 22.5W hızlı şarj teknolojisine entegre olması.

Redmi’nin 4G ve 5G Teknolojisine Uyumlu Yeni Akıllı Telefonları

5G akıllı telefonu ile 4G akıllı telefonunun hangi markalar veya modeller çerçevesinde geleceğine yönelik de iddialar mevcut. Buna göre 5G teknolojisine uyumlu olan akıllı telefonun Redmi K30 akıllı telefonu nezdinde markalı olabileceği öngörülmektedir. 4G teknolojisine uyumlu olan akıllı telefonun markalı olması beklenen akıllı telefonu ise Redmi Note 9 olacağı düşünülüyor. Elbette ki Pro olan modelin öngörümü daha uygun olsa da, Pro olmayan model üzerinde bir markalanmanın olacağı kesin.

M2003J15SC olarak bilinen ve Ocak ayının içerisinde MIIT sertifikasını başarılı bir şekilde alan akıllı telefon, teknoloji tutkunlarının merakını en iyi şekilde ortaya koyacak. Ancak gerek 4G uyumlu akıllı telefon, gerekse de 5G uyumlu akıllı telefon, ayrıntılı bir şekilde dünyaya duyurulabilmiş değil. Ortaya atılan sızıntılar da sadece bununla sınırlı. Adlarının da henüz bilinmediği bu iki telefon ile ilgili ileride net sızıntıların da ortaya çıkması bekleniyor. Hatta Redmi markasının yetkililerinden ileride bu yönde net bir açıklamanın gelmesi de olağan olarak nitelendiriliyor.