Redmi K30 Pro, POCO F2 Olarak Mı Gelecek?

Redmi K30 Pro, POCO F2 Olarak Mı Gelecek?

Hindistan’ın iki önemli akıllı telefon markası olan POCO ve Redmi, yeni akıllı telefonları ile ses getirmeye devam ediyor. Üstelik bu süreçte uyguladığı politikalar ile de beraber hareket ettiler. Peki, son zamanda ortaya çıkan Redmi K30 Pro, gerçekten Hindistan’da POCO F2 olarak mı gelecek?

Uzun zamandır dolanan Redmi K30 Pro’nun POCO F2 veya POCO X2 Pro olarak geleceği iddiası asılsız olarak nitelendirilmişti. Bu çerçevede POCO markasının genel müdürü olan Chandolu Manmohan, markanın meraklılarına bu yönde gerekli olan açıklamayı yaptı. Böylece Redmi K30 Pro Hindistan’da kesinlikle POCO X2 Pro veya POCO F2 olarak gelmeyecek.

Bu durum genel anlamda yapılan işbirliklerinin tamamen ortadan kaldırıldığına ışık tutmaz. Yani genel çerçevede Redmi K30 Pro ile POCO markasının akıllı telefonları alt sürüm olarak bir araya getirilebilir. Çünkü Redmi K30 Pro akıllı telefonu, serinin en önemli telefonlarından olup, pek çok teknoloji tutkununun merakla eline gelmesini beklediği telefonlar arasında yer alıyor. İlerleyen günlerde bununla ilgili diğer değerlendirmelerin de genel çerçevede ortaya çıkması bekleniyor.

Redmi K30 Pro POCO F2 veya POCO X2 Pro Halefi Olarak Gelebilir Mi?

Genel anlamda yukarıda da bahsedildiği üzere Redmi K30 Pro’nun kesinlikle POCO F2 veya POCO X2 Pro olarak adlandırılması beklenmiyor. Ancak ilerleyen zamanlarda bu yönde farklı bir detay ortaya çıkabilir. Peki, nedir bu detay? Elbette ki Redmi K30 Pro ve POCO anlaşması. Yani buradan hareketle aynı isimle adlandırılmasa da, bir halefi olarak gelebilir.

Manmohan’ın açıkladığı değerlendirmeler sonrasında POCO akıllı telefonların fiyat skalasına yönelik çeşitli söylemler ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere daha önce çıkan POCO marka akıllı telefonların fiyatları 265 Dolar civarındaydı. Ancak Manmohan’ın söylemlerine göre artık POCO marka akıllı telefonlarda böyle bir fiyatın olması kesinlikle beklenmiyor. Bu fiyatın olabilme olasılığı çok iyimser olarak nitelendiriliyor.

Xiaomi Mi 10 serisinin marka değerinin yükselmesi gibi artık POCO markasının da akıllı telefonlarının marka değerleri oldukça arttı. Yukarıdaki işbirliğinin ilerleyen zamanlarda gerçekleştirilmesi neticelenirse, bu konuda çeşitli sonuçlar da tüm detayları ile ortaya çıkacaktır.