MIUI, Android 10’da Yer Alan Hareket Kontrolü Özelliğini Alıyor

MIUI, Android 10'da Yer Alan Hareket Kontrolü Özelliğini Alıyor

Android’in bir diğer sürümü olan Android 10, geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürülmüştür. Oldukça beğeni toplayan bu sürüm ile pek çok avantaj ortaya çıktı. Ortaya çıkan avantajlar da, Xiaomi’nin işletim sistemi olan MIUI’ya yaradı. Şimdi bu hususta yeni gelen özellikten de sizlere bahsetmeye çalışalım.

Android 10 ile gelen en önemli özellikler arasında ilk sırada karanlık ekran gelir. Bununla beraber akıllı yanıt ve hareket kontrolü özelliği, Android 10’un en çok dikkat çeken yönlerinden bazılarıdır. İşte bu özelliklerden en önemlisi olan hareket kontrolü, artık MIUI işletim sisteminde de olacak. Bu sayede MIUI sürümünün kurulu olduğu akıllı telefonlarda, gezinmenin tadı daha farklı olacak.

Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümü olarak dikkat çeken bu sürüm, pek çok Xiaomi akıllı telefon için sunuldu ve sunulmaya da devam ediyor. Ancak MIUI sürümünde olmayan bir özellik hareket kontrolü olarak dikkat çektiği için, artık yeni bir BETA güncellemesi ile bu özellik MIUI sürümüne de dâhil olacak.

Hareket Kontrolü Özelliği Artık MIUI İşletim Sisteminde

MIUI 11’e yeni bir BETA güncellemesi ile gelecek olan bu özellik ile pek çok farklı avantaj da ortaya çıkacak. Bu avantajların genel sıralaması ise aşağıdaki gibidir:

BETA güncellemesi ile Android 10 özelliği alan MIUI sürümü, bu sebepten ötürü oldukça avantajlı olmaya başladı. Genel anlamda baktığımızda ise bu özelliği aktif hale getirmek için, Ayarlar -> Ekran seçeneğine bastıktan sonra, “Tam Ekran Görüntüsü” olarak adlandırılan menünün bulunması için, ekran aşağı kaydırılmalıdır. Tam Ekran seçeneğini değiştirdikten sonra da, bu özellik aktif hale gelecektir.

Bununla ilgili bazı test çalışmaları da gerçekleştiriliyor ve bu test aşamasının kısa zaman içerisinde sonuçlanması bekleniyor. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili tüm değerlendirmelere de hâkim olacağız. Şimdilik yeni BETA güncellemesinin gelip gelmeyeceği tartışılıyor. Güncel Xiaomi bilgilerine ulaşmak için de, İnstagram.com/xiaomiblogcom/ isimli sosyal medya hesabımızı takip edebilirsiniz.