MIUI 12’ye İlk Bakış

MIUI 12'ye İlk Bakış

Geçtiğimiz yıl tanıtılan MIUI 11’in Android 10 tabanlı sürümü, programdan önce kazara yayınlandı ve bu çerçevede kullanıcıların bilgisi oluşmuş oldu. Xiaomi şirketi MiSettings BETA APK’sını ise yeni forumlarında yayımlamıştı. Ancak bu çerçevede yeni bir gelişme oldu.

Belirtilen APK’lar ile piyasaya belirli bir tasarım ile sürülmesi planlanan MIUI 12’nin tasarım entegrasyonunda ise belirli bir kayma olmuş olabilir. Bu çerçevede ilk dikkat çeken husus ise, XDA Geliştiricileri’nin arayüzdeki farklılığı tespit etmesi ile ortaya çıktı. Bu çerçevede ortaya çıkan tüm güncellemelerde, Xiaomi APK’ları için ayar sayfaları ortadan kaldırdı. Ancak bu yönde bir çaba ortaya çıktı ki, ekran görüntüleri ile bize kanıtladı. Çünkü hızlı olmanın getirdiği bir avantajdı bu.

XDA Geliştiricileri’nin bu anlamda hızlı bir şekilde aldığı ekran görüntüleri bize pek çok farklı değerlendirmeyi sundu. Köklü değişiklikler de bu çerçevede ortaya çıkarılmış oldu.

MIUI 12 Arayüzünün Durumunu Nasıldır?

MIUI 11’den sonra MIUI 12 için belirlenen arayüzün nasıl olacağı Xiaomi kullanıcıları tarafından merakla bekleniyordu. Ancak XDA Geliştiricileri, bu yönde önemli bir adım attı. Çekilen ekran görüntüleri ise bize ekran yenileme konusunda farkındalık sunmuş oldu. Biraz kaba olarak dikkat çekse de, ekran süresi de oldukça iyi olarak görünüyor.

Yenileme hızı ayarlarında değişiklikler, ekran sürelerinin haftalık grafikler ile düzenlenebilmesi, kullanıcı odaklı ve temiz bir tasarım, bu çerçevede ortaya çıkan değerlendirmeler arasında yer alıyor.

İçerisinde bulunduğumuz günlerde ve öncesinde MIUI 12 sürümü ile ilgili piyasaya sürülme noktasında herhangi bir adım yok. Bu anlamda hiçbir Xiaomi cihazında da MIUI 12 sürümü bulunmuyor. Ancak MIUI 12 ile çalışacak telefonların listesi de bundan önceki günlerde kabataslak belirtilmişti.

MiSettings için yapılan bir ilk bakış olarak değerlendirilse de, ilk olduğu için önemli detayları içerisinde barındırmaktadır. Ancak elbette ki pek çok spekülasyon da mevcut. Bu anlamda hiçbir problem de ortaya çıkmamış oluyor. Aynı zamanda ilerleyen günlerde de bu yönde yeni çalışmaların ortaya çıkması beklenmektedir. Sizler bu tür bilgilere anında ulaşmak isterseniz, bunun için bizleri İnstagram.com/xiaomiblogcom/ adlı sosyal medya hesabımızdan takip edebilirsiniz.