MIUI 12 ve Beklenen Özellikleri

MIUI 12 ve Beklenen Özellikleri

Xiaomi akıllı telefon üreticisi tarafından geliştirilen ve Android tabanlı bir işletim sistemi olan MIUI 11, MIUI 12 ile de tüm otoritelerin dikkatini çekecek. Her ne kadar Android tabanlı olsa da, bu işletim sistemi ile Xiaomi marka akıllı telefonlar harika özellikleri içerisinde barındırıyor.

Harika özellikleri içerisinde barındırması beklenen MIUI 12 sürümü ile pek çok yeni özellik de entegre bir şekilde ilerleyecek. Bu önemli işletim sisteminin adı geçtiğimiz aylarda duyurulmuş ve çıkış zamanı olarak da 2020 gösterilmişti. Ancak MIUI 11 işletim sisteminin çıkış tarihi söz önünde bulundurulursa, MIUI 12 işletim sisteminin de 2020 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Mi topluluğunun genelinde yer alan birkaç kişi tarafından ise kesin olmamakla beraber bazı MIUI 12 özellikleri vurgulandı. Sizlere bu özellikleri detaylı bir şekilde açıklamaya çalışalım.

MIUI 12 Özellikleri Nelerdir?

ROM’larının devreye sokulması ve bu çerçevede BETA güncellemelerinin de etkinliğinin denetlenmesi açısından bazı özellik değerlendirmeleri ortaya çıktı. Buna göre MIUI 12 işletim sisteminin beklenen özellikleri aşağıdaki gibidir:

MIUI 11 işletim sistemi genelinde pek çok animasyon kullanılıyordu ve MIUI 12’de de bu animasyonların gelişmiş versiyonları olacak. Harika denilebilecek seviye olmasa da, kullanıcı deneyimi açısından bu sürümün son derece etkin olacağı beklenmektedir. Seçme konusunda herhangi bir problem olmamakla beraber, 90 Hz yenileme hızı olan ekranlar için uygun olacağından bahsedilmektedir.

Xiaomi’nin MIUI 11 sürümündeki ekran yenileme hızında bazı değişikliklerin olması gündemde. Ekran yenileme hızlarının sürekli olarak artması, bu yeni arka plan stilini de gündeme getirmiş oldu. Mi topluluğu ise bununla ilgili gerekli olan güncellemeleri yerine getirdi ve kabul etti. Ancak yeni özellik eklemelerinin olup olmayacağı konusu hali hazırda tartışılmaya devam etmektedir.

Gezinme çubuğu ve animasyonu göz önünde bulundurulursa, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde çıkması beklenen MIUI 12 ROM’unun, gezinme çubuğu ve animasyonu ile beraber geleceği düşünülmektedir.

Kamera kullanıcı arayüzünün hali hazırda MIUI 11 sürümünde bulunduğunu biliyoruz. Ancak bundan da önce etkin olarak değerlendirilmesi gereken konu, revize edilip edilmeyeceği. İyi bir kamera kullanıcı arayüzünün oluşturulması neticesinde MIUI 12 ROM’ları genelinde bir revizenin gerçekleştirilmesi de beklenmektedir.

MIUI 11 sürümünde geçerli olan bir karanlık mod özelliği bulunuyor ancak bu özelliğin küresel anlamda etkin olarak yönetilmediğini biliyoruz. 6 aylık bir süreç içerisinde, sistem uygulamalarının ve geliştiricilerinin değerlendirilmesi çerçevesinde, bazı MIUI 12 ROM’ları geliştirilmeye gidilmiştir. Buna göre de MIUI 12 sürümünde tek tip bir karanlık mod özelliğinin olmasına kesin gözüyle bakılmaktadır.

Kapsamlı bir sağlık uygulaması nezdinde düşünüldüğünde, MIUI 12’de farklı tarzda sağlık uygulamalarının ve hizmetlerinin olması beklenmektedir. Bu konuda çok da net olmamakla beraber, herhangi bir işlem de gerçekleştirilmeyebilir.

Mi mağazalarında yer alan orijinal temaların aksine pek çok tema geliştiricileri Xiaomi marka akıllı telefonlar için yeni temalar tasarlamıştı. Ancak elbette ki Xiaomi’nin kendi temaları ve simgeleri kadar etkin olmadı. Şimdi ise MIUI 12 ile beraber Xiaomi, uygulamalardaki simgelerin değiştirilmesine yönelik bir hizmet de sunabilir.

Reklamlara baktığımızda, MIUI işletim sistemi kullanıcılarının ev sevmediği husus. Xiaomi ise yeni ROM’lar ile bu dezavantajın ortadan kaldırılması adına yeni çalışmalar yapacağını söylemişti. Bu nedenle MIUI 12 ile reklamlarının ortadan kaldırılması veya sayılarının azaltılması için yeni çalışmaların yapılması bekleniyor.

Android işletim sistemlerinde gizlilik mekanizmaları, iOS kullanıcıları tarafından sürekli olarak eleştirildi. Bu nedenle MIUI Android tabanlı bir işletim sistemi olduğu için, gizlilik yönetiminin MIUI 12 sürümü ile tamamen ele alınması beklenmektedir.

Xiaomi’nin daha etkin bir kullanıcı deneyimi gerçekleştirmek için yaptığı çalışmalardan biri de bildirimlerin filtrelenmesi. Bu konuda yeterli çalışmaların MIUI 12 ile olacağı beklenmektedir.

2020 yılının üçüncü çeyreğinde çıkmasına kesin gözüyle bakılan MIUI 12 işletim sistemi, yukarıdaki gibi pek çok özelliği bünyesinde barındıracak. Bildiğiniz üzere MIUI 12 güncellemesi alacak akıllı telefonların listesinden de size bu içeriğimizde bahsetmiştik.