Çin’de Akıllı Telefon Sevkiyatları Mart Ayında Eski Haline Dönmeye Başladı

Çin'de Akıllı Telefon Sevkiyatları Mart Ayında Eski Haline Dönmeye Başladı

Çin’de Koronavirüs sebebi ile düşen akıllı telefon sevkiyatları, Mart ayında eski rakamlarına geri döndü. Bu rakamlar Şubat ayında oldukça düşüktü ve gelecek ay ki planlar önceden yapılmaya başlanmıştı. Ancak görünen o ki akıllı telefon sevkiyatları Mart ayında oldukça iyi.

Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi olarak bilinen CAICT, açıkladığı verilere göre ülkedeki akıllı telefon sevkiyatlarını gözler önüne serdi. Buna göre geçtiğimiz ay olan Mart’ta, tam olarak 21 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Rakamlara genel anlamda bakıp, Şubat ayı ile karşılaştırdığımızda, tam olarak üç kat bir artış görünmektedir. Şubat ayı performansı ise ülkedeki en kötü sevkiyat performansı olarak kayıtlara geçmişti. Ancak Mart ayındaki artış, yine de ülkenin normal seviyedeki akıllı telefon sevkiyatlarını karşılamıyor.

Akıllı telefon üreticilerinin Çin’e gerçekleştirdikleri sevkiyatlar da yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Buna en iyi örnek ise, Apple. Yani Apple, Çin’e tam olarak 2.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Ülke genelinde online veya fiziksel satışlar göz önünde bulundurulduğunda, ilk çeyrekte beklenen sevkiyatlar, akıllı telefon üreticileri nezdinde normale dönmeye başladı.

Xiaomi’den Akıllı Telefon Satışı Açıklaması

Çin’de en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, bu süreçte düşüş seviyesi yüksek olmayan nadir akıllı telefon üreticileri arasında yer alıyor. Huawei’in Koronavirüs sebebi ile yaşadığı düşüşe göre baktığımızda, Xiaomi neredeyse düşüş bile yaşamadı denebilir. Çünkü süreç içerisinde Xiaomi’den önemli akıllı telefonlar satışa çıkarılmıştı. Bunlar arasında en çok dikkat çeken ise, Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro.

Xiaomi, kazancına göre ortaya çıkardığı bir rapora göre, akıllı telefon satışlarının, normal olan seviyelerin yaklaşık olarak %80’ine geri döndüğü açıklandı. Aynı zamanda Xiaomi yöneticilerinden gelen açıklamalar da, şirketin beklentilerinin gelecek aylarda çok daha yüksek olacağı. Ancak ekonomik bir yavaşlamanın söz konusu olması, satın alma karar sürecine nasıl bir etki yapacak, bunu hep birlikte göreceğiz. Sizler de güncel ve önemli Xiaomi akıllı cihaz haberlerine anında ulaşmak isterseniz, bunun için bizleri İnstagram.com/xiaomiblogcom/ adlı İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.