Xiaomi’nin, Mi TV 5 İçin Yarın Açıklayacağı Planlamalar, Teknoloji Tutkunlarını Sevindirdi

Xiaomi'nin, Mi TV 5 İçin Yarın Açıklayacağı Planlamalar, Teknoloji Tutkunlarını Sevindirdi

Teknoloji devleri arasında kendine önemli bir yer tutan Xiaomi, akıllı telefon kadar diğer akıllı ürünlerde de ön planda. Özellikle Mi TV 5 ile ilgili gelişmelerde ön plana çıkan şirket, yeni özellik eklemeleri ile teknoloji tutkunlarını sevindirdi.

Mi TV konseptinin en büyük pazar payına sahip olduğu ülke Hindistan olarak dikkat çekiyor ancak Hindistan’ın yanında pek çok küresel pazarda da Mi TV serisi satışları devam ediyor. Zaten Xiaomi de premium akıllı telefon konseptine Mi TV 5 Pro serisi ile girmiş ve büyük bir ses getirmişti. QLED ekranın yanında, 8K kod çözme imkânı bulunan Mi TV 5 Pro, kullanıcılarına çok daha fazlasını aktif bir şekilde sunmaktadır. Geçtiğimiz süreçte 55, 65 ve 75 inç boyutlarında piyasaya sürülen Mi TV 5, farklı bir ekran boyutu ile de gündeme gelecek. Genel anlamda bu ekran boyutu Weibo’da yayımlanan bir teaser’a göre planlanmıştır. Yarın bu detayın en ince ayrıntısına kadar açıklanması da beklenen değerler arasında yer almaktadır.

Xiaomi Mi TV 5 İle 100 İnç Ekran Avantajı Planlıyor

Xiaomi akıllı televizyon piyasasına adım attıktan sonra bu hamle ile çok daha iyi bir seviyeye gelecek. Çünkü eğer iddialarda da olduğu gibi Mİ TV 5 ekranı 100 inç olursa, bu durum Xiaomi’nin en büyük ekranlı televizyonunu ortaya çıkaracak. Ortaya atılan iddialar genel anlamda bununla sınırlı değil. Ek olarak farklı özellikler var ve bu özellikler akıllı televizyonu tutkunları tarafından ön plana çıkarılıyor.

Genel özelliklere bakıldığında 4 GB RAM kapasitesine ek olarak 64 GB depolama alanının olması beklenmektedir. Amlogic T972 yonga seti ile 8K video kod çözme özelliği de Mi TV 5 için hatırı sayılır özellikler arasında yer almaktadır. Xiaomi’nin PatchWall sistemine sahip olması beklenen özellik ise HDR10 Dolby Audio olarak bilinmektedir. 75 inç özelliğe sahip olan sürüm ise 1442 Dolar üzerinden fiyatlandırılmıştı. 100 inçlik modelin de normal olarak daha yüksek bir fiyata sahip olması bekleniyor. Ancak teknoloji tutkunları tarafından beğenilen bir seri olduğu için tercih edilme potansiyeli yüksek olacaktır.

Exit mobile version