Xiaomi’nin Daha Büyük Ekranlı Telefonu Ortaya Çıkmaya Başladı

Xiaomi’nin Daha Büyük Ekranlı Telefonu Ortaya Çıkmaya Başladı

Xiaomi Mi 10 serisinin tanıtılıp satışa sunulması sonrasında, kullanıcılardan bazı talepler ortaya çıkmaya başlamıştı. Bu talepler çerçevesinde de, Xiaomi’den bir hamle geleceği üst düzey yöneticiler tarafından açıklanmıştı.

Üst düzey Xiaomi yöneticilerinden gelen bilgilere göre, Xiaomi Mi 10 kullanıcılarının daha büyük ekran deneyimi yaşamak istedikleri belirtilmişti. Bu ekran da 7.1 inç olarak biliniyordu. Yani yakın dönemde tanıtımda Black Shark 3 serisi akıllı telefonları gibi. Bu çerçevede Xiaomi Mi 10S devreye sokuldu ve daha büyük ekranlı olarak piyasaya sürüleceği söylenmişti.

Farklı isimler ile de adlandırılması beklenen cihaz, şimdilik Xiaomi Mi 10S olarak belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde yalnızca bu haber ile sınırlı kalan değerlendirmeler, içerisinde bulunduğumuz günlerde daha farklı haller almaya başladı. Yani yeni sızıntılar karşımıza çıkıyor. Bu anlamda telefonun bazı ekran özellikleri de dikkatlerden kaçmadı. Şimdi sizlere bu ekran özelliklerden bahsedeceğiz.

Xiaomi Mi 10S’nin Ekran Özellikleri

Xiaomi Mi 10S’nin en dikkat çekici ekran özelliği FHD+ ekrana sahip olması olarak karşımıza çıkıyor. Yani 2160 x 1080 çözünürlük derecesi. AMOLED ekran ile çevrili bir akıllı telefon olması da bizler için ilk aşamada en önemli değerlendirmeler arasında. Çünkü bu telefonun ekranının Black Shark 3 serisinde olduğu gibi 7.1 inç olması bekleniyor. Bununla beraber ekran yenileme hızı da oldukça yüksek bir şekilde seyrediyor. Yani 120 Hz bir ekran yenileme hızına sahip olması en önemli değerlendirmeler arasında.

Ekran yenileme hızının diğer Xiaomi Mi 10 serisi akıllı telefonlarında 90 Hz olduğu bilinirken, Xiaomi Mi 10S’de daha yüksek performanslı bir ekran için 120 Hz’nin kullanılması, kullanıcıları memnun edecek.

Diğer Xiaomi Mi 10 serisi akıllı telefonlarda 5G teknolojisine entegre olunduğu hepimiz tarafından biliniyor. Xiaomi Mi 10S’de de durum böyle olacak. Bunun yanında Qualcomm Snapdragon 865 yonga setinin bulunacağını da şimdiden söylemek mümkün. Tüm bu detaylar, Xiaomi Mi 10S ile ilgili bilinen tek detaylar. Daha sonra yeni sızıntılar ile telefonun diğer detaylarının da öğrenilmesi bekleniyor. Telefonun tanıtılıp piyasaya sürülmesi için öngörülen zaman ise, içerisinde bulunduğumuz yılın ikinci yarısı olarak dikkat çekiyor.