Xiaomi’nin Belirli Bir Bütçede En Çok Satan Telefonu

Xiaomi'nin Belirli Bir Bütçede En Çok Satan Telefonu

Redmi şirketinde, Note serisinin orijinal oluşu ve popülerliği oldukça yüksekti. Ancak seriye yeni telefonlar eklendikçe, bu popülerlik biraz azalmaya başladı. Bu durum Redmi Note 3’e kadar sürecekti.

150 Dolarlık bir fiyat ile pazara sunulan Redmi Note 3, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra büyük kitlelere hitap etti ve bu sebeple oldukça popüler bir telefon olmaya hak kazandı. Bunda etkili olan bir özelliği ise şık bir alüminyum kaplamaya sahip olmasıydı. Mi Note olarak bakacak olursak, Redmi Note 3’ün hazırlanma sürecindeki maliyet yarı yarıya az. Ancak Redmi Note 3, şuana kadar Xiaomi’nin belirli bir bütçe ile en çok satan akıllı telefonu.

İphone ve Samsung gibi büyük akıllı telefon devlerinin, dev akıllı telefonları bulunurken, Xiaomi’nin Redmi Note 3’ü bu dönemde en popüler akıllı telefonlar arasına dâhil olmuştu. Böylece 2017’nin Eylül ayında en popüler 10 akıllı telefonundan biri Redmi Note 3 olmuş oldu.

Xiaomi Redmi Note 3 ve Çok Satan Olma Yolculuğu

Xiaomi’nin o zamanlarda alt markası olan Redmi, Note 3 akıllı telefonu ile patlama yapmıştı. Peki, bu akıllı telefon ne zaman piyasaya sürüldü? Mart 2016. Özellikle Hindistan’da bu tarihte piyasaya sürüldüğünde fiyat etiketi de sadece 150 Dolar olarak belirlenmişti. Üretim açısından da uygun bir fiyata üretimi gerçekleştirildiği için, çok satan olma yolculuğunda önemli bir hamle ile adım atmıştı.

Mart ayında satışa sunulduktan sonra Eylül ayında ise tam olarak 2.3 milyon adet civarında satılmıştı. Yani çevrimiçi olarak en çok satılan akıllı telefonlardan biri olmuştu. Genel anlamda bakarsak da, bu satış rakamı her 7 saniyede bir Redmi Note 3’e tekabül ediyor.

Yukarıda bahsedilen tüm değerlendirmelere ek olarak, Hindistan’da satılan 9 çevrimiçi akıllı telefondan birinin Redmi Note 3 olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bahsedilen tüm değerlendirmeler ve istatistiklere genel anlamda bakarsak, Redmi’nin de akıllı telefon dünyasında gelecek vadeden bir marka olduğu açıktır. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda, Redmi marka akıllı telefonların hem sayısal olarak artması, hem de bu süreçte çok satan listelerde yer alması beklenmektedir.