Xiaomi’den, Mi Watch’ın NIO Marka Otomobilleri Yönetmesi İçin Özel Bir Uygulama

Xiaomi'den, Mi Watch'ın NIO Marka Otomobilleri Yönetmesi İçin Özel Bir Uygulama

Elektrikli otomobil üreticisi olan NIO, Xiaomi ile özel bir anlaşmaya imza attı ve bu anlaşma ile NIO marka otomobillerin kullanımı ile ilgili harika bir uygulama ortaya çıkacak. Otomobil içerisinde bulunan belli başlı bazı özellikleri her daim gerçekleştirecek bir uygulama oluşturulacak. Xiaomi ile NIO bu süreçte çalışmalarına şimdiden başlamış durumda.

Xiaomi’nin akıllı saati olan Mi Watch, bu proje çerçevesinde bir uzaktan kumanda misali olarak kullanılacak. İki şirket tarafından planlanan değerlendirmelere göre bu işlevlerin gerçekleştirilmesi için, araçların takma adları Mi Watch aracılığı ile NIO uygulamasında görüntülenme şansına sahip olunacak.

NIO bir elektrikli otomobil üreticisi olduğu için, Mi Watch’ın NIO uygulamasında bu çerçevede pil durumu, sürüş izlenimi ve daha fazla detaylar konusunda gerekli olan bilgilere sahip olunabilecek.

Xiaomi Mi Watch’ın NIO uygulaması ile net görüntüler yardımıyla NIO marka otomobillerin pek çok özelliği elde tutulabilecek. Bu aşamada Mi Watch ile gerçekleştirilebilecek işlevler; otomobilin kapılarının açılması veya kapatılması, pencere ile gövdelerin açma kapama işlevlerinin gerçekleştirilmesi ve diğer pek çok işlev olarak adlandırılmaktadır.

Xiaomi ile NIO’nun Özel Uygulama Anlaşması

Xiaomi Mi Watch akıllı saati ile NIO elektrikli otomobilleri arasında bir şema düzenlemiş ve bu şema ile pek çok detaya hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak mümkün olmuştur. Bu nedenle hızlı bildirimlerin alınması açısından Mi Watch oldukça önemli bir araç konumunda. Yani otomobilin lastiklerindeki havanın veya basıncın düşmesi durumunda bile hızlı bir bildirim almak, özel uygulamanın derecesini bizlere net bir şekilde göstermektedir.

Klimanın açılması veya pencereler ile kapıların açılıp kapatılması, bu süreçte uygulamanın otomobiller için sağladığı avantajlar arasında yer alıyor. Bu avantajlardan etkin bir şekilde yararlanılması adına önemli bir şema düzenlendiği için, iki şirket arasındaki en önemli kontrol mekanizması bu.

Park yerinin bulunamaması durumunda en uygun konumun belirlenmesi bu süreçte en önemli faydalar arasında gösteriliyor. Aynı zamanda tüm NIO marka araçların Xiaomi Mi Watch NIO uygulamasında denetlenebilmesi mümkün olduğu için, şirketler arasında anlaşmanın derecesi de ön plana çıkıyor. Xiaomi giyilebilir teknolojinin en önemli markalarından biri olduğu için, NIO ile yaptığı anlaşma da bu süreçte iki şirket açısından son derece harika sonuçları ortaya çıkaracak.

Exit mobile version