Xiaomi’den Kulak İçi Kulaklıkları Kablosuz Şarj Edebilen Kılıf Hamlesi

Xiaomi'den Kulak İçi Kulaklıkları Kablosuz Şarj Edebilen Kılıf Hamlesi

Xiaomi’den Kulak İçi Kulaklıkları Kablosuz Şarj Edebilen Kılıf Hamlesi

Xiaomi, akıllı telefon pazarında kendini üst seviyeye getirmekle beraber, telefon aksesuarları ile ilgili de önemli adımlar atıyor. Bunun akabinde Xiaomi’den kulak için kulaklıkları kablosuz şarj edebilen kılıf hamlesi de gelmiş oldu. Bu kılıf, kulaklığı ters bir şekilde herhangi bir bağlanma gereği olmadan şarj edebilecek.

Xiaomi, CNIPA olarak bilinen Çin Fikri Mülkiyet Birliği’nden, muhteşem kılıf ile ilgili patent başvurusu yaptı. 91Mobiles tarafından ortaya atılan bu iddiaya göre Xiaomi’nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü bu özellik, akıllı telefon tutkunlarının da hoşuna gidecek gibi. Patent genelinde bakıldığında, herhangi bir bağlantı gereksinimi olmadan, kılıfın üzerindeki alana yerleştirilen gerçek kablosuz kulaklıklarınızı şarj edebileceksiniz. Bu yöntem geliştirilirken, akıllı telefonlarda bulunan ters şarj özelliği kullanıldı ve elde edilen başarı da çok büyük oldu.

Şirket tarafından patent için yapılan açıklamada da ön plana çıkan, kablosuz bir şarj imkânı oldu. Bunun yanında bir diğer husus ise hem kulaklığın şarj edilmesi, hem de kulaklığın taşınması ile ilgili. Zaten telefon kılıfı üzerinde, telefonu tutmak için bulunan alan, kulaklığı şarj edip, talep edilmesi durumunda da kulaklığa bir saklama alanı olacak. Bu özellikler ön planda tutulduğunda, telefonun tercih edilme potansiyeli oldukça yüksek olacak.

Xiaomi’den Kablosuz Kulaklığı Şarj Eden Kılıf

Patentini almak için başvuran Xiaomi, kulaklığın kullanım süresini uzatacak ve bu şekilde kulaklık ile telefon daima bir arada olacak. Harika bir teknoloji olduğu için, Xiaomi bu süreçte tavırlarını hızlandırdı. Aynı zamanda bu özelliğe sahip Xiaomi marka herhangi bir telefon da bulunmuyor. Akabinde Xiaomi AirDots kulaklık ile akıllı telefon modellerinde ise bu teknolojinin kullanılması beklenmemektedir.

Buradan hareketle ortaya atılabilecek bir diğer iddia da, ters şarj özelliği bulunan bir telefon ile kablosuz şarjı desteklemesi mümkün olan kulaklıkların piyasaya sürülmesidir. Patentin genelinde baktığımızda ise dikkati çeken bir olumsuzluk var. Bu da telefonun kullanımını zor hale getirmesi. Çünkü daima telefonun arkasında bir çıkıntı olacak. Bunun dışında taşınabilir olması mantıklı olabilir. Ancak sabit olması biraz daha olumsuz özellik katacak gibi. Aynı zamanda bu bir patentten ibaret de kalabilir. Piyasaya sürülmeme olasılığı da mevcut.