Xiaomi, POCO ve Redmi’den 2020’nin Üçüncü Çeyreği İçin Sürpriz Telefonlar

Xiaomi, POCO ve Redmi'den 2020'nin Üçüncü Çeyreği İçin Sürpriz Telefonlar

Xiaomi ve Xiaomi’den sonra marka olan POCO ve Redmi, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde sürpriz telefonlar ortaya çıkarmayı planlıyor. Planlanan akıllı telefonlardan kimi bize tanıdık gelse de, kimisini ilk defa duyduk. Gelin bu telefonlara birlikte bakalım.

Xiaomi, POCO ve Redmi’nin popüler olduğu bir yıla adım attık ve şuana kadar bu yönde ilerledi. Hatta Çin’in diğer büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei’i dahi geride bırakan Xiaomi, şimdiye kadar 2020 yılını en iyi şekilde değerlendirdi. Ancak görünen o ki tüm bu yapılan çalışmalar bununla da sınırlı kalmayacak. Çünkü üç önemli büyük akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi, POCO ve Redmi, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yeni telefonları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu telefonlar ise aşağıdaki gibidir.

Xiaomi, POCO ve Redmi’nin Çıkarmaya Hazırlandığı Akıllı Telefonlar

2020 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak akıllı telefonlara genel anlamda baktığımızda, bunlardan çoğunu bilmiyoruz. Birkaç telefonu tahmin etsek de, aslında beklentilerimizin üzerinde akıllı telefonlar piyasaya sürülecek gibi. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

  1. Redmi Note 9S Plus:

    Listede açıklanan bu akıllı telefon, aslında sıfırdan tasarlanmış bir Redmi Note 9 Pro Max olarak planlanmış. Ancak bu telefonun Hindistan dışında bir pazara sunulması için büyük bir zaman bulunuyor.

  2. Redmi 9 ve Redmi 9A:

    Redmi 8 ile Redmi 8A serisinin devamı niteliğinde olan bu akıllı telefonlar hakkında bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde bazı sızıntılar ortaya atılmıştı. İşte Redmi 9 ile ilgili sızıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

  3. Mi 10T:

    Redmi K30 Pro’nun bir başka versiyonu ancak bu versiyon şuan için Avrupa nezdinde hazırlanıyor. Mi 9T’nin aslında Redmi K20 olarak tasvir edilmesi sonucunda, Mi 10T’nin de bir Redmi K30 4G benzeri akıllı telefon olacağı tahmin edilmektedir.

  4. POCO X2 Pro:

    Redmi K30 4G tarafından benzer olarak nitelendirilen POCO X2, Android 11 tabanlı MIUI 11 sürümü ile piyasaya sürülerek büyük bir ses getirmişti. Hindistan’da oldukça popüler olmuş ve yüksek bir satış hacmine ulaşmıştır.

  5. Redmi X10 4G – POCO F2 – Mi 10S:

    Redmi ve Xiaomi, Çin’in 5G teknolojisini entegre etmesi üzerine, çalışmalarını 5G teknolojisine uyumlu akıllı telefonlar üzerinde yürütse de, aslında 4G teknolojisine uyumlu akıllı telefonları üretmekten de kaçınmıyor. Çünkü henüz 5G teknolojisinin dünyaya entegre olmadığını bilmek gerekir. Bu çerçevede 4G teknolojisine uyumlu akıllı telefonlar, küresel akıllı telefon pazarında daha büyük bir yere sahip.
    Redmi, Redmi X10 isimli bir akıllı telefon ile bu atılımı gerçekleştirecek. Bundan sonra POCO F2 ile Mi 10S’nin satışa çıkarılması beklenmektedir. Mi 10S ise bildiğiniz üzere Xiaomi Mi 10 serisinin büyük ekranlı akıllı telefonu olacak. Aynı zamanda bu telefonun 2020 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

  6. Mi 10T Pro:

    Redmi K30 Pro Zoom Edition’u yeniden markalı bir hale getirecek olan bu akıllı telefon, Redmi K20 Pro halefi olarak da dikkat çekmektedir.

  7. Redmi X10 5G – POCO F2 Pro 5G – Mi 10S 5G:

    4G teknolojisine entegre olarak üretilecek olan bu akıllı telefonlar, aynı zamanda 5G teknolojisine entegre bir şekilde de pazara sunulacak.

  8. Mi Zero:

         Yeni bir telefon olacağı hakkında söylentiler bulunsa da, Meizu Zero akıllı telefonunun herhangi bir delik bulunmayan halefi olarak da karşımıza çıkabilir.

  9. Mi Mix 4 ve Mi Mix 4S:

    Geçtiğimiz yıl içerisinde Xiaomi’nin Mi Mix Alpha’yı duyurduğunu biliyoruz. Bu yıl içerisinde ise Xiaomi, Mi Mix 3 serisine bir halef üretme peşinde. Bu serinin ise 2020 yılının en iyi amiral gemisi olması beklenmektedir.

  10. Mi CC10 – Mi 10 Lite:

    Bu akıllı telefon, Xiaomi Mi CC9’un bir üst versiyonu ve halefi olacak. İlginç denilebilecek kamera özellikleri ile piyasaya sürülmesi beklenen akıllı telefon, önemli özellikleri de içerisinde barındıracak. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Mi 10 Lite olarak da çıkarılması beklenmektedir.

  11. Mi 7 2020:

    Xiaomi Mi 6’dan Mi 8’e geçildiği için, arada kalan Mi 7 isimli bir akıllı telefon çıkarılmamıştı. Ortaya atılan sızıntı ise bu yönde bir akıllı telefonun çıkarılabileceğini söylüyor. Bu söylentiye göre aslında Mi 6 2020 çıkarılıp, Mi 7 2020 olarak isimlendirilebileceği de söyleniyor.

Yukarıda adlandırılan akıllı telefonlar, 2020 yılının üçüncü çeyreği için hazırlanıyor. Sen bu serilerden hangisine olumlu bir bakış açısına sahipsin?

Exit mobile version