Xiaomi, MIUI 12 İçin MIUI 11 Beta Geliştirmeyi Bırakıyor

Xiaomi, MIUI 12 İçin MIUI 11 Beta Geliştirmeyi Bırakıyor

Xiaomi markasının beta ROM’larının gerçekleştirdiği faaliyetler çerçevesinde, Xiaomi marka akıllı telefonlara özellik eklemeleri gerçekleştiriliyor. Ancak artık Xiaomi, MIUI 12 için MIUI 11 Beta geliştirmeyi tamamen bırakıyor.

Betaların sağladığı faydalar, kullanıcı deneyiminin artırılması için önemli bir yere sahip ve bu sebeple farklı tarzda değerlendirmeler ortaya çıkar. Yani genel anlamda bir beta sürümü ile mevcut sürümdeki eksiklikler tamamen veya kısmen giderilmeye çalışılır. İşte bu beta sürümlerinin MIUI 12 lehine geliştirilmesi, MIUI 11 çerçevesinde artık bu aşamadan itibaren durduruldu.

Beta sürümlerinin sağladığı diğer bir fayda ise, daha sonra gelecek sürümlere ışık tutmasıdır. Yani gelecek beta sürümlerin geliştirilmesine yardımcı olan önemli bir haberci oluyor. Her yıl MIUI 11 için beta güncellemelerine odaklanan şirket, artık MIUI 12’ye odaklanmak amacı ile MIUI 11 beta güncellemelerini tamamen durdurdu.

MIUI Topluluğu’ndan gelen haberlere göre, artık MIUI 11 beta güncellemeleri önümüzdeki hafta sonlanacak ve tamamen MIUI 12’ye odaklanılmış olacak. MIUI 12’ye odaklanılması açısından bu adım atıldığı, aşağıdaki görselde de net bir şekilde görülüyor. Bu gönderi ise Çince’den İngilizceye çevrilmiş olup, ufak tefek hatalar göze çarpmaktadır. Ancak net bir şekilde MIUI 12’ye odaklanılacağı da açık bir şekilde görülmektedir.

MIUI 11’e, MIUI 12 İçin Bir Süre Ara Veriliyor

Geçtiğimiz yılın başlarında adı duyulmaya başlanan MIUI 11, Eylül ayında resmi bir şekilde tanıtılmış ve tüm değerlendirmelere de bu kapsamda göz atılmıştı. Ancak MIUI 12’nin varlığını bilmemize rağmen, net sonuçları göz önüne koyamıyoruz. Çünkü MIUI 12’nin resmi bir çıkış tarihinden ne yazık ki şuan için bahsetmek imkânsız.

Android 11 tabanlı MIUI 12 güncellemelerin de akıllı telefonlara gelmesi için belirlenen süre, sızıntılara göre Eylül ayını bulacak. Eylül ayından itibaren tüm MIUI 12 sürümlerine yavaş yavaş entegre olacağız. Ancak şuan için elimizde net sonuçlar olduğundan bahsedemeyiz. İlerleyen zamanlarda, Xiaomi’nin bu yönde yaptığı çalışmaları hepimiz büyük bir çıplaklıkla göreceğiz. Daha sonraki zamanlarda da MIUI 12’nin akıllı telefonlara entegre olmasını izleyeceğiz. Ancak şuan için elimizde net sonuçlar bulunmuyor ve bunun için biraz daha beklememiz gerekecek.