Xiaomi Mi Browser Artık WhatsApp Durumlarını Kaydedip, Facebook Özet Akışını Gösterebilecek

Xiaomi Mi Browser Artık WhatsApp Durumlarını Kaydedip, Facebook Özet Akışını Gösterebilecek

Xiaomi cihazlarına sahip kişilerin, Xiaomi’nin Google uygulamalarına alternatif olması için yeni uygulamalar tasarladığını bilmesi oldukça normaldir. Çünkü MIUI işletim sistemine ait pek çok uygulama bu perspektif neticesinde çalışıyor.

Xiaomi’nin Google’a alternatif sunması açısından oluşturduğu Mi Browser uygulaması, bol bol reklamları ile bilinir. Xiaomi kullanıcılarının müthiş bir deneyim yaşaması adına Xiaomi Mint Browser’ı 2018 yılında oluşturdu. Tamamen yeni özelliklere sahip bir tarayıcı olması sebebi ile de Xiaomi kullanıcıları tarafından beğeni kazandı.

Ortaya atılan haberlere genel çerçevede bakıldığında, Android Police’ın kısa zaman önce öne sürdüğü habere göre, Mi Browser, Mint Browser’dan tasarıma yönelik bazı değerler alıyor. Geleneksel olan Mi Browser ile aralarındaki farklara bakıldığında, daha modern bir görünüm ile karşımıza çıkıyor. Youtube videolarının önerilmesi, alt gezinme çubuğu ve Youtube videoları için iki sekme, Mi Browser ile Xiaomi kullanıcılarına sunulur. Xiaomi’nin ön planda tuttuğu diğer konu ise Facebook ile alakalı. Buna göre Xiaomi kullanıcılarının Facebook beslemelerine daha hızlı ulaşmaları için ana sayfadan erişimin sağlanması adına özel bir Facebook sayfası da Mi Browser içerisinde yer alacak.

Mi Browser WhatsApp ve Facebook İçin Oldukça Avantajlı

WhatsApp durumlarının indirilmesi adına özel bir WhatsApp ikonu ve videoların kaydedilmesi için indirme düğmesi, Mi Browser’ın sağladığı avantajlar arasında yer alıyor. Bunun gerçekleştirilmesi için Mi Browser, WhatsApp uygulamasının kaydetmiş olduğu verilere ulaşır ve geçici olan dosyaları ayıklar. Bahsedilen durum belirli kullanıcılar için avantajlı olabilir, ancak kendisinin gizli sorunlar kümesi ile geldiğini de unutmamak gerekir.

Xiaomi, uzun bir süredir Mint veya eski sürümü olan Mi Browser’ı güncellemediğini bilmeniz gerekir. Bu duruma genel anlamda baktığımızda da, Mi Browser’ın Play Store ve MIUI uygulamaları arasında kendine bir yer tutacağını gösteriyor. Bu nedenle Mi Browser’ın kullanıcı dostu menüsü, içeriği ve Google uygulaması yerine konabilmesi, Xiaomi kullanıcılarını cezbediyor. Yeni bir güncelleme ile Play Store ve MIUI uygulamaları arasında yer aldığında da durumun önemi ortaya çıkacaktır. Şimdilik bu güncellemenin geleceği tarih merakla beklenen durumlar arasında yer alıyor.